Bezemisní krávy

Uveřejněno dne 5 března 2024 000 8:00

Nejedná se zde o militantní klimatické aktivistky, ale o skutečné krávy. Jejich emise jsou podle skupiny globálních investorů horší problém pro klima, než auta a uhlí. Krávy je nutné modifikovat tak, aby vyhovovaly parametrům EU!

Z článku z portálu Energožrouti.cz z roku 2021, který napsala Lenka Nováková, jsem se dozvěděl:

Skupina globálních investorů (FAIRR), kteří mají k dispozici aktiva ve výši 5 bilionů dolarů tak naléhá, aby zveřejnily konkrétní cíle pro snižování emisí v zemědělství v rámci národně stanovených příspěvků (NDC) a to ještě před zahájením summitu o klimatické změně COP26.

Jak uvádí organizace FAIRR, „krávy jsou nové uhlí“.

„To mě znervóznilo: „Když už nestačím zastavit války, musím pro blaho lidstva aspoň s tímhle něco udělat,“ řekl jsem si.

Krávy mocně bzdějí a dýchají, vypouštějí metan a zvyšují množství skleníkových plynů. Já jezdím na kole kolem pasoucího se stáda krav a ničeho jsem si nevšiml, ale to proto, že jim nečuchám k zadnici, a ani nemám žádný měřič, takže to může být pravda, pokud to však není lež průmyslové automobilové lobby a těžařů, aby odvrátila pozornost od svého svinstva. Špatně seřízené automobily, které mě předjíždějí, smrdí více.

Zdá se FAIRR jde ještě dál než ke kravám, z jejich úvah vyplývá, že by bylo nejlepší zemědělství zrušit, nebo se aspoň zaměřit na ekologické hospodářství. Tím se znovu vracíme ke kravám.

Zaznamenal jsem, že nejen průmyslníci, ale i ministři životního prostředí EU po kravách ostře jdou:

V polovině března (2023) ministři životního prostředí zemí Evropské unie shodli na tom, že chovatelé skotu a prasat by měli mít povinnost dodržovat stanovené limity škodlivých plynů a látek vypouštěných do ovzduší, stejně jako průmyslové podniky. Tuto povinnost ukládá novela směrnice o průmyslových emisích.

Statkáři se ale drze vymlouvají, že neví, jak množství kravských emisí měřit! Na tom něco je.

Dokud se ještě nevyrábějí „Amarouny“ a Jíra z Maršova nedodává dostatek chroustů na trh, budeme krávy potřebovat. Ke slovu přichází věda, jak jsem již napsal výše, i já mám tyglík nápadů, které by mohly pomoci nešťastné prdící „obětiny“ vylepšit.

Pro volně pasoucí krávy prý norma EU platit nebude, ale věřte tomu, můj návrh je nasadit kravám na zadek katalyzátory a na hlavu plynovou masku, vypadalo by to sice zvláštně, ale účel by byl splněn. Předvídám však, že kvůli tomuto zařízení by patrně protestovali ochránci zvířat, tudíž by taková úprava nemusela projít. Další problém je, že výroba tolika katalyzátorů pro krávy plus pro auta, by natolik narušila ozónovou vrstvu, že bychom se vbrzku i s kravami uvařili, to vím jistě, neboť jsem katalyzátory svařoval.

Co se týče katalyzátorů, mám zde ještě jeden návrh: zavřít krávy do kravína s vybudovanou čističkou vzduchu nebo rovnou vypouštěný metan použít k ohřevu budovy. I u tohoto návrhu by zřejmě vznikla jistá neshoda s ochránci zvířat. Chce to tedy dále pátrat po méně problematickém řešení.

Což krávy geneticky modifikovat tak, aby byly menšího vzrůstu? Pomohli bychom si? Takové minikravičky by vydávaly sice méně emisí, ale muselo jich být více, konečný výsledek by z emisního hlediska vyšel nastejno jako u krav normálního vzrůstu – znovu slepá ulička.

Článek na stránkách VTM „Vědci naučili krávy chodit na záchod. Doufají, že tak sníží jejich emise skleníkových plynů“ mě inspiroval jinému k nápadu:

Kravám učení prý celkem šlo, ale naučit celé stádo krav chodit na záchod by zabralo mnoho času. Navrhoval bych geneticky posílit kravskou inteligenci! Vychovat jakýsi druh smart-krávy, uvědomělého zvířete, jež bude dobrovolně žvýkat mořské řasy, které podle vědců snižují množství metanu, po jídle si odskočí na toaletu, tam si jako kojenec po mateřském mléce pěkně odříhne a může znovu vyběhnout na pastvu. Tím by byl problém dobytka vyřešen, avšak abychom dosáhli uhlíkové neutrality, a aby inteligentním kravám nebylo líto, že pouze ony jsou obětí green dealu, měli bychom eliminovat i automobilovou dopravu!

Ano, pokud budou dotčené inteligentní krávy naplněny poznáním, že je lidstvo po celé věky zneužívá jako oběti bohům a dnes green dealu, nemám pochyb, že budou kvůli své ukřivděnosti podněcovat býky a voly k nepokojům; budou pořádat ve městech násilné demonstrace a pochody a budou se dožadovat svých práv. Abychom předešli zvířecím výtržnostem, měli bychom se zamyslet, jak takovou situaci řešit.

Řešení existuje: Krávy, býky a voly nechat na pokoji, zapřáhnout je do našich vozů a povozů a zcela zrušit automobilovou dopravu. Cestování pak bude bezpečnější a odpadnou zbytečné výdaje na dálnice.

Zdroj: https://lnenicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=813951

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist