O víkendu bude krásně, vychlaďte pivo a čekejte další nářek klimažalostníků

Uveřejněno dne 5 dubna 2024 000 8:00

Čeká nás takřka letní víkend. V sobotu se můžeme těšit na 21 až 25 stupňů Celsia, v neděli meteorologové očekávají ještě o dva stupně víc. Příjemné počasí vydrží i v následujících dnech. Brzké oteplení sebou tradičně přinese další záplavu zpráv o tom, že je klima nemocné a teplé dny jsou předzvěstí pekelného sucha. Že nám prý dojde voda a zemědělcům uschne úroda.

Petr Jemelka
Publikováno 04/04/2024
Doba čtení < 1 min.

 

 

„V pátek přejde přes střední Evropu k severovýchodu teplá fronta, za kterou k nám bude kolem tlakové výše nad jižní Evropou zesilovat příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu,“ uvedl ve čtvrtek Český hydrometeorologický ústav.

Přeloženo do lidského jazyka to znamená, že v sobotu bude přijemné teplo a v neděli už to bude skoro na koupání.

Ale pozor. V sobotu dosáhnou maximální teploty 25 stupňů Celsia a v neděli až 27 stupňů Celsia, což jsou vzhledem k ročnímu období mimořádně nadprůměrné hodnoty! Na četných místech meteorologové dokonce očekávají nové teplotní rekordy. A tak nás čekají hovory, komentáře a analýzy o brzy nevratné změně klimatu.

 

Následovat budou výzvy. Včera bylo pozdě. Musíme konat. Třeba prodat dům a koupit si elektromobil nebo si k obědu místo sekané poručit třikrát dražší veggie burger. Tyhle apely podle meteorologů potrvají do středy. Pak na chvíli ochladnou.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist