ZÁHADA: Jak to bylo s Babišem a Green Dealem

Uveřejněno dne 23 dubna 2024 000 10:55

Když Klára Dostálová z ANO řekla na CNN Prima News, že ke Green Dealu máme přistupovat racionálně, a nikoli ideologicky, to ovšem jen opakuje, co já tvrdím už mnoho let. Ďábel ovšem leží v detailu a v její nekompetenci, když se to pak snaží vysvětlit.

Takže uvádíme na pravou míru nepravdy a nesmysly, které vypustila z úst:

1) Balíček „Fit-for-55“ – ta číslovka 55 neznamená ani náhodou 55 nových zákonů, ale naopak ambici EU snížit emise CO2 v celé EU o 55 procent do roku 2030 tak, aby byla reálná uhlíková neutralita do roku 2050.

2) Tento nejvyšší cíl schválil za ČR premiér Babiš, a to ještě v době, kdy ho bylo možné vetovat jediným hlasem. Za premiéra Fialy se už všechna následná opatření schvalovala většinou, a když se nepodařilo najít blokační menšinu států, nešlo už dalším rozhodnutím zabránit.

3) Požadavky na omezení emisí stěru z brzd a pneumatik pro všechny typy nových vozidel (elektro i spalováky) v normě Euro 7 si prosadila právě frakce Renew v EP, kde sedí všichni poslanci za ANO, jako cenu za to, že tato frakce souhlasila s naším návrhem nechat emise ze spalovacích motorů na úrovni normy Euro 6 a tím i uchovat výrobu nových spalováků pro nejbližší budoucnost. Bez tohoto kompromisu, který si vynutila jako požadavek frakce, kde sedí ANO, bych nenašel většinu.

Takže suma sumárum: dobré úmysly, nekompetence a mediální výkřiky a nepravdy nic neřeší. Naopak kompetence, vliv a ochota udělat kompromis mohou přinést výsledky.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist