Zeman: Zelení jsou jako komunisté

Uveřejněno dne 11 srpna 2011 000 12:41

zemanNepatřím ke stoupencům Miloše Zemana, ale vždy měl a má můj respekt. Sociální demokracie zatím nenašla člověka, který by mohl Zemanovi konkurovat. Ve stejné situaci se bohužel nachází i ODS v případě Václava Klause. Poslední Zemanův výrok, ve kterém přirovnává ideologii zelených stran ke komunismu, považuji za více než trefný.

Na první pohled se může zdát, že Zeman přestřelil. Není tomu tak. Miloš Zeman má stoprocentní pravdu. Pokusím se jeho myšlenku rozvést svými argumenty.

Komunisté i zelenisté milují regulaci. Obě dvě strany považují sebe sama za ty vyvolené, kteří mají chránit člověka před fiktivními hrozbami. Komunisté považovali za nepřítele číslo jedna Západ a kapitalismus. Zelení bojují s fiktivním globálním oteplováním a nepřítelem číslo jedna pro planetu je v jejich pojetí člověk.

Komunisté rozhodovali o struktuře hospodářství. Bylo jasně stanoveno, co, kde a kolik se bude vyrábět. A to bez ohledu na efektivitu. Současně bylo jasně stanoveno, kam můžeme vyrazit na dovolenou a kam už nemůžeme. Regulovaná byla i skladba potravin. Navíc vyznavači komunistického zřízení měli jasné výhody před odpůrci režimu.

Zelení chtějí ovlivňovat lidské životy ve jménu záchrany planety. Zelené strany a hnutí nám chtějí určovat z čeho budeme vyrábět elektřinu, čím budeme topit, kam budeme jezdit na dovolenou a co budeme jíst. Své odpůrce by nejlépe zašlapali do země. Zelení bojují proti jaderné energii, ale už jim vůbec nevadí, že atomové elektrárny budou muset v Německu nahradit elektrárny uhelné. Ať žije populismus. Představa, že po roce 2020 bude Německo vyrábět elektřinu pouze z obnovitelných zdrojů, je opravdu naivní. Největší evropská ekonomika si nemůže dovolit svěřit hospodářství do rukou počasí, které rozhodne o tom, zda bude svítit Slunce či foukat vítr. S nadsázkou lze říci, že Němci budou chodit do práce pouze přes léto. Protože v zimě se výrobní linky zkrátka nerozjedou.

Komunismus i zelenismus mají stejné základy. Omezení svobody regulací je hlavním pojítkem mezi těmito ideologiemi. Komunismus už lidstvo zažilo. A přiznejme si, jeho návrat si přeje minimální počet lidí. Zelenismus jsme zatím v plné síle nezažili. Jen doufejme, že k tomu nikdy nedojde. Nebo si snad někdo přeje, abychom slavili VŘZR? Tedy Velkou říjnovou zelenistickou revoluci. Já o takové oslavy rozhodně nestojím.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist