Šumava má noviny | ŠumavaNet.CZ

Uveřejněno dne 23 srpna 2011 000 10:15

sumavaŠumava je donedávna neměla. Zasloužila si je a zdejší obyvatelé, ale i její návštěvníci se nechávali často slyšet, že prý proč na Šumavě nejsou místní noviny.

Ano, je pravda, že různá města, jako třeba Klatovy nebo Sušice noviny mají, ale jsou lokální, píší povětšinou jen o dění v oněch městech a, přiznejme si, téměř výhradně pro místní. Občas v roce vyjde časopis (velmi hezký) o Šumavě jednoho plzeňského nakladatelství, občas časopis Regionální rozvojové agentury či Správy NP Šumava. I ty mají úzké zaměření, a ačkoli jsou velmi kvalitní, přicházejí jen několikráte do roka a k dosažení nejsou v běžné prodejní síti. Tak proto se narodily celobarevné noviny Naše Šumava, které najdete u všech dobrých prodejců v kraji, vždy k prvnímu dni měsíce.

Naše Šumava píše o naší Šumavě, o dění na horách, publikuje rozhovory s výraznými osobnostmi (předsedkyně sněmovny Němcová, roker Bárta, ministr Chalupa, senátor Jirsa, podnikatel Bakala) nejen o Šumavě, zajímavé články, nekonvenční komentáře, studie, vědecko-popularizační texty, ale také pozvánky na akce v kraji, či reportáže z nich i zprávy ze Správy NP Šumava. Čtenář v novinách najde i křížovku, recepty, poezii, soutěže či fotoseriály, jako ten o nejstarších fotografech na Šumavě. Struktura novin zajišťuje zajímavé a aktuální čtení pro obyvatele šumavských končin, zrovna tak jako pro návštěvníky a turisty ze všech koutů republiky.

Naší Šumavu najde čtenář v prodejnách tisku na území mikroregionu Šumava západ a Horní Vltava Boubínsko, u benzínových čerpadel V Dlouhé Vsi a na Kašperkách, v Informačních centrech v Srní, Modravě, Rejštejně, Horažďovicích, Stachách a Borové Ladě. Prodej zajišťuje též řetězec prodejen COOP od Klatov, přes Sušici, Železnou Rudu po Rábí či Horažďovice. Prodejní síť se stále rozšiřuje, první číslo NŠ vyšlo v dubnu 2011, nyní se na pulty dostává číslo páté – srpen. Vydavatel stále poptává nové prodejce za velmi výhodných podmínek. Pro zajímavost, v červenci byly výtisky NŠ k dostání exkluzivně ve všech autobusových spojích na Šumavě, provozovaných společnostmi ČSAD Sttrans a.s. a ČSAD autobusy Plzeň a.s.

Naše Šumava vzniká na Modravsku, jedná se o ryze soukromé noviny vycházející bez dotací a grantů, jejich cena je 20 Kč a lze si objednat i předplatné! Zájemci o inzerci se mohou obrátit přímo na redakci. Vydavatelství je držitelem certifikátu Český výrobek.

Pro více informací, objednávky, předplatné a inzerci se obracejte na vydavatelku, Ivetu Janečkovou, telefon 728 227 085.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist