Ekoaktivisté škodí jako kůrovec, míní Zeman

Uveřejněno dne 29 srpna 2011 000 9:43
zemanPodle expremiéra Miloše Zemana škodí ekologičtí aktivisté Šumavě stejně jako kůrovec. Vedení parku si zaslouží podporu.

Pokud tomu chtějí aktivisté bránit blokádou, pak si zaslouží vyvést policií tak jako Na Ztraceném, řekl v pátek Miloš Zeman.

Expremiér Miloš Zeman jako čestný předseda Strany práv občanů – Zemanovci (SPOZ) navštívil během čtvrtka a pátku jižní Čechy a agrosalon Země Živitelka. „Problematiku Šumavy sleduji již dlouho. Jsem rád, že z vedení parku odešli zelení fanatici a vystřídali je ti, kteří chtějí, aby Šumava byla zelená, ne hnědá,“ uvedl Zeman k postoji vedení parku v boji proti kůrovci.

Podle Zemana je zásah proti kůrovci nezbytný. „V lesích se proti kůrovci zasahuje už po staletí a pokud si někdo myslí, že ve zničených lesích se porost obnoví, mýlí se. Ze Šumavy se bez zásahu stane jen skladiště méně hodnotných dřevin. Pokud se aktivisté uvážou ke stromům a brání kácení, je nezbytné, aby je policie odvázala a vyvedla. Jsem rád, že se tak Na Ztraceném stalo,“ dodal Zeman.

Ekologičtí aktivisté však stále zastávají neobhajitelnost kácení v šumavských lesích. „Přesto, že společná pochůzka pracovníků parku a zástupců aktivistů v lokalitě Na Ztraceném nepotvrdila masovou úmrtnost kůrovce, stále platí, že park neměl pro kácení potřebné výjimky. Každé kácení v prvních zónách parku je neobhajitelné,“ uvedl Vratislav Vozník, mluvčí blokády Na Ztraceném.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist