Česnekem proti prdění a globálnímu oteplování

Uveřejněno dne 9 listopadu 2011 000 11:50

cesnekKlimatičtí alarmisté mají hrůzu z prdění a krkání krav, protože se přitom uvolňuje metan, což je skleníkový plyn. V Austrálii plánují masové vraždění divokých velbloudů, protože příliš prdí. Na Novém Zélandu roku 2003 jen díky protestům farmářů nakonec nebyla zavedena daň z prdění (Fart Tax). Tato prdlá odyssea pokračuje dále, jak informuje Euractiv.

„Kromě ochrany před temnými silami může být v budoucnosti česnek využíván i jako účinná zbraň proti globálnímu oteplování. Nejedná se o žádné sci-fi, ale o závěry vědeckého výzkumu, který nedávno probíhal na univerzitě ve městě Aberystwyth v západním Walesu… Profesor Jamie Newbold, který hovořil v televizi Euronews, uvedl, že krávy, na jejichž jídelníčku figurovalo krmivo obohacené o česnekovou složku s názvem Allicin, vyprodukovaly o 40 % menší množství plynů. A to bez toho, aby to jakýmkoliv způsobem ovlivnilo běžné kvašení během zažívání… Podle Davida Williamse ze společnosti Neem Biotech, která Allicin vyrábí, by na dodávky pro čtvrtinu dobytka chovaného ve Velké Británii bylo potřeba 5.500 tun česneku ročně. To už by slibovalo „velmi velký business“, dodal.

Že je to slušný byznys, nikdo nepochybuje. Asi proto není zájem upozorňovat, že růst globálních hladin metanu v atmosféře posledních 20 let zpomaluje sám od sebe. Posledních deset let se prakticky zastavil. Tady není nic k vidění – rozejděte se. Problém se vyřešil sám, klimatičtí rozumbradové / experti přitom netuší proč (viz).

Jistě slýcháte klišé „klimatické změny postupují rychleji než jsme si mysleli“. Pravda je přesně opačná. Bojovat proti růstu hladin metanu? Jakému růstu???

File:Methane-global-average-2006.jpg

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist