MACHAČ: Solární šílenství – stát prý pochybil

Uveřejněno dne 8 září 2010 000 13:56

machacStát prý udělal chybu, když podporoval a podporuje výrobu elektřiny ze solárních elektráren, těžce za ni zaplatí firmy i domácnosti. To jsme se dozvěděli z článku Jany Klímové a Hanyho Farghali, zveřejněném v Mladé frontě DNES dne 28. srpna.

Nevím jak může něco tak neosobního, jako je stát, udělat chybu. S takovou pitomostí jsem se již dlouho nesetkal. Je to naprosto stejná pitomost jako tvrdit, že komunistický teror po volbách roku 1946 vznikl v důsledku pochybení státu. Chyby dělá pouze a jen člověk, jehož základním znakem, coby živočišného druhu odlišujícího člověka od zvířat je, že ho příroda obdařila rozumem a má možnost rozum používat, což jistě není nic objevného, nicméně je to tak. Jde tedy vždy o důsledky vlastních rozhodnutí občanů. Pokud je tedy někdo naštván z chystaného zvýšení cen elektrické energie o 22%, měl by v prvé řadě zpytovat své vlastní svědomí a položit si otázku, zda neudělal chybu, když volil stranu, která tento zelený nesmysl prosadila, zda nebylo chybou, že volil stranu hájící zájmy jednotlivých podnikatelů či podnikatelských skupin proti zájmům ostatních spoluobčanů, zda neudělal chybu, když v roce 2004 souhlasil v referendu se vstupem do EU, která nás tímto zeleným nesmyslem zaúkolovala. Zvlášť by měla své svědomí zpytovat velká většina redaktorů veřejných sdělovacích prostředků, která se v té rozhodující době jednoznačně postavila na stranu zachránců planety a odmítala zveřejnit jakékoliv články osvětlující nesmyslnost takového záměru. Uvádím sice záměru, nicméně takových a podobných nesmyslů vymyšlených zachránci planety je více, počínaje solárními a větrnými elektrárnami a biopalivy a konče zákazem žárovek.

Důsledky všech případů jsou stejné. Zaplatí to vždy občan, a to hned dvakrát. Jednou ve vyšších daních, aby vláda měla dostatek finančních prostředků na podporu těchto nesmyslů a podruhé ve vyšší ceně energie. Přitom by mělo být každému jasné, že co jednou vláda občanům vezme a co občané již jednou zaplatí v ceně energie, to jim už nikdo nevrátí. Způsobenou škodu nelze napravit. Lze ovšem zabránit přijímání takových a jim podobných nesmyslů v dalším období, a to volbou strany, která to má ve svém politickém programu.

Miloslav Machač je členem Strany svobodných občanů

ZDROJ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist