Výzkum na prd

Uveřejněno dne 9 ledna 2012 000 9:42

euBýt ta zpráva uveřejněna na Silvestra či na Apríla, člověk by se po přečtení pobaveně usmál a víc by se tím nezabýval. Jenže ona se na zpravodajských serverech objevila už ve čtvrtek 29. prosince, jako žert tedy asi psaná nebyla.

Když se nad tím ovšem zamyslíme, zjistíme, že ta zpráva není zábavná vůbec – vypovídá totiž o tom, na jaké nesmysly jdou peníze z našich daní a kdo má z toho snadnou obživu. Již rok totiž trvá výzkum(?), na němž se podílejí vědci(?) z Jihočeské univerzity a který se zabývá problémem, jaké jídlo v našich školních jídelnách nejvíc přispívá ke globálnímu oteplování. Zatím ta sranda stála milion korun.

A tak se jihočeští vědci (jejich užitečnost a nákladnost nám nedávno pěkně spočítala doktorka Marková ve svém článku Jihočeská vědecká lobby) zabývají zkoumáním, jaké množství skleníkových plynů je vypuštěno do ovzduší při pěstování, zpracování a konzumaci toho kterého jídla. Samozřejmě nejhůř dopadlo hovězí maso, protože krávy prdí metan. Plynatostí trpí méně vepři, ještě lépe je na tom drůbež a úplně nejekologičtější jsou samozřejmě ryby. Jenže skot si u vědců připsal aspoň kladné znaménko – na rozdíl od prasat a slepic spásá trávu…

Protože se ale zkoumají i další aspekty (jak daleko je zdroj jídla od zpracovatele, jak dlouhou cestu ještě musí urazit ke konzumentovi ap.), zaráží, že do výzkumu není zahrnut příjemce potravy, člověk. Vždyť to dítě se také musí do školní jídelny nějak dopravit, někdo musel vyrobit jeho oblečení a při tom do ovzduší vypustit nemalé množství CO2, v té jídelně se vaří a tím vznikají další skleníkové plyny… Kdyby byl výzkum skutečně seriózní, musel by být závěr jednoznačný: globálnímu oteplování zabráníme jedině vyhubením celého lidského plemene!

Milion korun je z pohledu Evropské unie zanedbatelná částka, spočítal ale někdo, kolik nás už stál ten fanatický boj proti oxidu uhličitému, tomuto údajnému viníkovi hypotetického globálního oteplování? Hospodářská krize má mnoho příčin, ale jestliže výkonnost naší ekonomiky podvazují další a další za vlasy přitažené „protioteplovací“ direktivy bruselských politiků a úředníků, jestliže za energii z takzvaně obnovitelných zdrojů platíme nekřesťanské peníze, jestliže přispíváme na tisíce stupidních vědeckých výzkumů, jako je ten o znečišťování ovzduší školními jídly, zkrátka jestli nám celá ta slavná zelená politika mnohonásobně víc bere než přináší, pak to není na defenestraci, ale rovnou na popravčí četu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist