Nejblbější zelený plk? Schwarzenbergův!

Uveřejněno dne 27 ledna 2012 000 9:13
schwarServer Antimeloun, zaměřený na odhalování ekoteroristických zločinů a zelených manipulací, vyhlásil třetí ročník ankety Meloun roku.
20.leden 201214:26

Čtenáři mohli v anketě vybírat nejhloupější výroky zelených nebo zeleně myslících politiků (kategorie největší zelený plk), jejich aktivity, činy a nápady (kategorie největší zelený zločin) a konečně i samotné zelené mozky (kategorie největší zelený zločinec).

Jak nakonec anketa dopadla a kdo získal „Melouna roku“? Vezměme to odzadu.

Největší zelený zločinec je podle serveru Antimeloun.cz Martin Bursík. Přízeň čtenářů si vykoledoval za „prosazení přírodu i peněženky devastující ´zelené ekonomiky´“.

Druhé místo obsadila organizace Greenpeace kvůli ohrožení jaderné bezpečnosti násilným vniknutím do elektrárny Temelín.

O třetí příčku se musí podělit politici dva – Ondřej Liška a Bohuslav Sobotka si cenu odnesli za „podněcování nezákonné blokády na Šumavě“.

V kategorii „největší zelený zločin“ suverénně vede trvající obstrukce dostavby dálnice Českým středohořím. První místo ji vynesli mrtví a ranění na objezdových silnicích.

Pomyslnou stříbrnou získal nápad Ministerstva životního prostředí lézt lidem do bytů a kontrolovat, kdo čím topí – je to tedy cena za “obohacení” domácího soukromí, píší tvůrci Antimelounu.

Třetí místo přisoudili čtenáři skutečnosti, že Jihočeská univerzita vyhodila oknem peníze za údajný výzkum podnebí, jehož výsledkem je studie o tom, že „rajská s hovězím ničí ozónovou vrstvu“.

První místo v kategorii „nejblbější zelený plk“ získal Karel Schwarzenberg za slova: „Smysl národního parku je v tom, že se tam prostě nesmí zasahovat.“ Asi ještě nikdy nenavštívil sousední Národní park Bavorský les, utahují si z něj antiekologisté.

Druhým místem odměnili hlasující výrok MUDr. Miroslava Šuty o tom, že „globální změna klimatu stojí za zvýšeným počtem kardiovaskulárních chorob v ČR“.

Třetí příčka nemá jednoznačného vítěze – probojovali se na ni totiž se svými citáty hned tři ekologové:

Za to, že jako odborník na mšice neví, že kůrovec létá, je to prof. Pavel Kindlmann z Ústavu pro životní prostředí Přírodovědecké fakulty („Aby kůrovec ze Ztraceného ohrozil les na Modravské hoře, musel by umět skákat,“ řekl a myslel si při tom, kdovíjak je vtipný).

Jaromír Bláha z Duhy za to, že mezi okamžitě vytěžitelné dřevo počítá všechen les na celé Šumavě („V Národním parku Šumava je zhruba patnáct miliard okamžitě vytěžitelného dřeva“).

A konečně Doc. RNDr. Jakub Hruška za to, jak z pozice samozvané “stínové” vědecké rady kritizuje Stráského vedení Národního praku Šumava za stejné věci, které za předchozího vedení vehementně prosazoval (výrok „Odvolávám, co jsem odvolal“).

Web antimeloun.cz je „nezávislý občasník, který poukazuje na kauzy nekauzy v oblasti ekologie“, jak o sobě sám tvrdí. Svůj název odvozuje od přezdívky, kterou si vysloužily zelené strany obecně (nejen ta česká) – „meloun“. Jako je meloun na povrchu zelený a uvnitř rudý, jsou zelené strany ve skutečnosti rudé, tj. radikálně levicové.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist