Ekoteror se nevzdává

Uveřejněno dne 2 února 2012 000 10:03

ekoterorVšichni se těší na dostavbu D8. Nejen řidiči, hlavně obyvatelé měst a vesnic, kudy zatím proudí kamiony. Zatím ale vítězí tvar ochranné zídky.

Já jsem řidič a mě tedy zelení aktivisté nemají rádi. Je to jejich právo. Ani já je nemám rád a klidně jim to řeknu do očí. Ale říkám si, co těmto „ochráncům přírody“ udělali všichni ti obyvatelé v Českém středohoří? Oni trpí hlukem, emisemi, bojí se nechat děti přejít silnici, třesou se jim okna.

Ti se především těší na dálnici D8, která je toho všeho zbaví. Přírodu bychom snad neměli chránit jen kvůli té přírodě samotné, ale i pro člověka. To aby člověk mohl v souznění s tou přírodou žít. To je obecná úvaha. A teď konkrétně.

Když jsem včera v rozhlase zaslechl, že běží poslední den lhůty, kdy je možné podat odvolání na stavební povolení k dostavbě posledního úseku D8, tak jsem si říkal: Proboha! Vždyť se to těm ekologům jenom připomíná. Oni by na to třeba zapomněli. To média bohužel nezvládla. Stačilo dnes sdělovat, že lhůta uběhla a byl by klid. Události mi daly za pravdu.

Předseda sdružení Děti země Miroslav Patrik dokument o 98 stránkách ve středu ještě ani nečetl. V pátek v 19:00 hodin uvedl: „Už něco píšu“. Tak to jistě za ty necelé dva dny velmi fundovaně celou zprávu prostudoval, posoudil a promyslel. Mezi 19. a 24. hodinou pak sepsal odborné odvolání, jehož argumenty jistě ohromí všechny odborníky. Ostatně odvolávání se na poslední den lhůty mají zelení již v krvi. Vzpomeňme si na stavbu obchvatu kolem Plzně.

O odborných argumentech si jistě uděláme obrázek z odvolání druhého aktivisty, Lubomíra Studničky, který je mimochodem za tyto své aktivity již obžalován před soudem. Stavební úřad podle něj nezapracoval připomínky správy CHKO k velikosti a tvaru protihlukových stěn nebo k oplocení dálnice.

Takže podoba stěn a plotu je velmi, velmi důležitá. Nikoho nenapadlo, že toto by se snad dalo dořešit i během výstavby. Tak se zase v dohledné době nedočkám já, jako nenáviděný řidič. To překousnu. Státní rozpočet možná přijde o dotace z Evropské Unie. Co to takhle dát někomu k úhradě? A obyvatelé postižených lokalit přijdou o zdraví. To již nevyčíslí nikdo. Zato plot vedle dálnice bude podle norem, lépe řečeno podle představ ochránců zdravého životního stylu.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist