Jak se tvoří dějiny

Uveřejněno dne 7 března 2012 000 15:51

dejinyPokud jsem novinář, tak tím, že se jich nezúčastním. Seberu střípky z předem ohlášených příspěvků a předložím je ČTK. Vznikne několik – zcela stejných nebo jen lehce odlišných výstupů, které se tváří , že jsou přesným popisem oné zmiňované události.

13.února proběhlo v Senátu slyšení „Národní park Šumava – produkt nebo oběť doby?“ Nezúčastnil se ho téměř nikdo z odpovědných.  Napočítala jsem tři senátory (pokud ostatní nebyli schovaní pod lavicemi) a za ministerstvo životního prostředí příbíhal a odbíhal náměstek Tesař. Ministr Chalupa se nedostavil vůbec s tím, že jde  o jednostranně vyznívající akci. Překonal tím i ministra Bursíka, který na podobné akci v roce 2007 pobyl  asi půl hodiny, ale jeho pobyt byl zaznamenán, stejně jako to, co řekl.

Sama jsem byla slyšení účastna a pochopila jsem, že je úplně jedno, co člověk říká a jak kvalitní je jeho sdělení. Nejdůležitější je výsledné usnesení. Pokud se někdy ocitnete na  podobné akci a budete chtít, aby vaše myšlenky nezapadly, napište si usnesení dopředu a posléze nadiktujte předsedajícímu. Jen tímto způsobem dosáhnete toho, že vaše myšlenky budou východiskem pro další diskuse.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist