Memorandum o spolupráci Jaderné elektrárny Dukovany

Uveřejněno dne 12 března 2012 000 14:24

dukovanyJaderná elektrárna Dukovany je velmi důležitá pro zajištění energetických potřeb České republiky, pro hospodářskou a sociální stabilitu regionu a také pro zaměstnanost na Třebíčsku.  Byl jsem u jejího zrodu a celou dobu sleduji její vývoj. Proto se nyní také aktivně zapojuji do jednání o její budoucnosti.

Memorandum o vzájemné spolupráci pro rozvoj a zachování elektrárny podepsaly obce, které se nacházejí do pěti kilometrů od elektrárny, Energoregion 2020 a ČEZ.Spolupráce se má zaměřit na zachování provozu elektrárny, realizaci rozvoje a rozšíření výrobních kapacit podle možností přírodních podmínek a na vytvoření podmínek pro budoucí realizaci obnovy elektrárny.Elektrárna je pro okolí životně důležitá a obce i celý region si to velmi vážně uvědomuje. Zároveň se obávají, že pokud nebude zahájena výstavba nového jaderného bloku včas, hrozí odliv práceschopných lidí do jiných regionů.

Mojí snahou je, aby stát s dukovanskou elektrárnou počítal, došlo k jejímu rozvoji a lidé v regionu měli zajištěnou práci.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist