Jak lžou ekologové !

Uveřejněno dne 22 března 2012 000 13:04

trmiceNásledující článek vyvrací oficiální teorie našich ekologů, jimiž na naše city denně útočí, v rádiu v televizi, či na ulici.


Nemám nic proti péči o přírodu, i když má něco stát. Jenže to „něco“ se stalo výnosným byznysem bez skrupulí pro armádu ekologů v barevných tričcích. Byznysem, jež má po celém západním světě povahu bezedné studny, nebo spíše Bumbrlíčka a čím víc dostává, tím víc chce. Počínaje aktivisty na českých ulicích a konče Americkým ekologickým panelem Ala Gora.

V den svých čtyřicátých narozenin jsem při návštěvě matičky stověžaté myslel na spoustu jiných věcí a na Pražském autobusovém nádraží Florenc jsem vykročil vstříc svátečnímu dni, který strávím s přáteli. Tušíc, že mi ho hned poránu bude někdo kazit ekologií, natruc bych do Prahy přijel  svým věčně čadícím autem.

Cestu do metra mi zastoupila mladá ekologická aktivistka v žlutém tričku a já udělal onu sváteční chybu že jsem ji hned neodbyl a na místo toho, jsem přistoupil na onu na hlavu postavenou ekologickou argumentaci.
Určitě to znáte. Chytají Vás na ony lehce zneužitelné myšlenky jako, „máte rád přírodu/nechtěl by jste čistší lesy/vodu/vzduch“.
Když jsem viděl, že se mnou chce sepsat a asi i podepsat nějaký formulář, asi o podpoře jejich celosvětovému hnutí, ze své sváteční nálady jsem vystřízlivěl a do hlavy se zas vrátil soudný rozum. Bylo načase začít věcně argumentovat.

– Vltava není tak špinavá, protože kdyby byla, nežili by pod Smíchovským mostem raci. Vím to, jednoho jsem předloni sám vytáhl.

– Solární panely nejsou ekologické a ani nemohou být, když v při jejich výrobě kdesi v Číně dochází k vytvoření 0,75 kubického kilometru Co2 na jeden plošný metr nově vyrobeného solárního panelu. (Nejsem vševěd, četl jsem to v Rheinische Zeitung).

– Větrné elektrárny si mohou o ekologii jen nechat zdát, jejich energie je šestadvacetkrát dražší, než klasická z elektrárny. Navíc dělají kravál.

– Plynové elektrárny jako ta, co měla stát u Mělníka, nás vystavují energetické závislosti na Rusku a o tom je známo, že ty kohouty klidně zavře uprostřed zimy. Mrznout kvůli ekologům není nic chytrého.

– vymírajícího ptactva bude, soudím podle počtu vše obesírajících přemnožených holubů, co jsem viděl před nedávnem v Italském Římě, asi pořád ještě dost.

– Mizící housenky, pokud jsou to ty, co je ekologové někde v Plzni sbírají a poté je rozhazuji po louce 100 kilometrů ostud, těsně před příjezdem novinářů, aby zabránili stavbě tunelu v Českém středohoří jsou jen hrou na city obyčejného občana.

– Jádro není špinavé ale naopak je čisté. Díky němu nemusejí jet naplno uhelné elektrárny a ty toho znečistí mnohem víc.

– Zákonná kontrola lokálních topenišť dává právo starostovi, proti němuž vystoupíte na vesnické schůzi, aby mohl se svými věrnými šikanovat Vaši rodinu, a kdykoli Vám vniknout do soukromí  vašeho domova zkontrolovat, jestli v kamnech nepálíte co nemáte. A nebude to porušením domovní svobody a nebude to nezákonné, protože toto omezení Vašich práv kdysi prosadil zelený politik Bursík jako zákon v parlamentu.

– Když jsem před pár lety pálil pár suchých prken, zavolal na mne místní ekolog hasiče, a poté ještě chtěl, abych je platil. O rok později ekologové prosadili zákon, že každý takový oheň na zahradě musíte oznámit dopředu hasičům a později přibylo to, že vám ho hasiči musí, nebo také nemusí povolit.

Když mladá ekoložka pochopila, že běžné ekologické ohlupování nepomůže, zaútočila s dotazem co mám proti ekologům a ekologii.

Proti ekologům nemám nic, ale nevím, proč by si měli nárokovat až 20% veřejných rozpočtů, na které musí lidi platit daně.
Proti ekologii kterou mají platit jen obyvatelé západního světa za situace, kdy největší znečišťovatelé jako je Indie, nebo Čína si vesele ve velkém zamořují dál, proti té už něco mám.
A proti ekonomické lobby, která si ekology platí a sama tak v tichosti nekontrolovatelně bohatne, proti té opravdu jsem.
Proti zákonům zasahujícím mi ve jménu ekologie do soukromí, budu vždycky.

Když jsem mladé, krásné a nyní trochu zklamané dívčině vysvětlil, že v podstatě slouží svým ekologickým předákům a tím nějaké nějaké zájmové lobby, asi jsem jí zkazil den.

Daleko víc mne ale děsí představa, kam až může rozpínavost ekologů zajít. Nad kolika našimi penězi a soukromými právy, budou chtít mít ekologové kontrolu třeba za 20 let. Děsím se budoucnosti. Tuším totiž, jaká bude.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist