Jak globální oteplování porazilo holocaust

Uveřejněno dne 13 dubna 2012 000 9:58

Irena Sender 1942

Nedávno, ve věku 98 let umřela žena jménem Irena Sendler.  Během druhé světové války Irena získala povolení k práci ve Varšavském getu jako instalatérka/svářečka. Měla k tomu svůj důvod. Irena věděla o plánech nacistů se židy.

Na dně tašky s nářadím vynášela děti z ghetta, v  zadní části svého náklaďáku měla místo pro starší děti. Tam také vozila  psa,  kterého vycvičila štěkat, když auto projíždělo branou. Vojáci to nechtěli řešit a také štěkot mohl zamaskovat zvuky, které děti mohly případně vydávat.

Během své činnosti Irena dokázala takto zachránit až 2500 děti. Chytili ji, nacisti ji přelámali nohy, ruce a brutálně ji ztloukli. Irena si vedla poznámky o všech dětech, které se jí podařilo osvobodit. Uschovala je ve sklenici, zahrabané pod stromem na její zahrádce.

Po válce se pokusila najít rodiče a znovu spojit rodiny. Ale většina  skončila v plynových komorách. Děti se dostaly do dětských domovů a byly adoptované. V roce 2007 byla Irena Sendler nominována na Nobelovu cenu míru. Ale  zvolená nebyla. Cenu dostal Al Gore za projekt o globálním oteplování…

Podívejte se na tuto ženu a zapamatujte si ji na vždy!

Irena Sender 1942

Irena Sender 1942

Irena Sender 2005

Irena Sender 2005

Svět se nestal nemravným, takovým vždy byl…
Ocenění nedostane vždy ten, kdo je ho hoden více.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist