Komunisti a zelení jsou ultrapravice

Uveřejněno dne 17 dubna 2012 000 12:47

nemeckoaneb základy dnešní novinařiny.

„Německá ultrapravicová Národnědemokratická strana Německa (NPD) mající těsné vztahy s neonacisty, se chopila tématu blízkého levici – ekologie a životního prostředí.“ Podobnými zpravodajskými informacemi nás zásobují dnešní novináři.

NPD vznikla v roce 1964 jako pokračovatelka Německé říšské strany. Je označována za stranu neonacistickou, její politický program je založen na kritizování liberálního kapitalismu a z Evropské unie chce nejlépe novou Čtvrtou říši. V této souvislosti nesouhlasí s poválečnými hranicemi Německa a požaduje jejich revizi. NPD také například odmítá průmyslový chov zvířat, požaduje více peněz pro tzv. alternativní zdroje energie, odmítá jadernou energetiku a chce masivní zvýšení dotací zemědělcům.

Její bývalý předseda Udo Voigt si v minulém roce při setkání s Vandasem pochvaloval spolupráci NPD se španělskou Falungou a italskou Forza Nuova. Základními cíli Falungy jsou přitom například vytvoření odborového státu, znárodnění bank nebo zavedení takového zemědělství, které je podřízené „společenským zájmům“. Forta Neuova je na tom podobně.

Jestliže cílem skutečné pravice, jakkoli toto dělení nemám rád, je svoboda jednotlivce a existence takového státu, který má minimální moc zasahovat do života jeho občanů, pak z logiky věci by ultrapravice měla mít na svobodu jednotlivce a minimalizaci moci státu nad ním ještě vyhraněnější názor. Jak však jistě každý soudný člověk uzná, minimalizace role státu a dosažení větší míry svobody jednotlivce lze jen stěží dosáhnout vybudováním Čtvrté říše, postavením se liberalizaci trhu, nebo ještě větší dotační podporou rádoby alternativních zdrojů energie a zemědělství. Z používání pojmu ultrapravice novináři, a to aktuálně zdaleka nejen v případě německé NPD, tedy logicky vyplývá, že mezi ultrapravičáky musí v jejich očích nutně patřit také komunisté a zelení. To budou pravděpodobně tedy v základu asi stejní pravičáci, jako nacisti.

Jestliže mají v hlavě takový bordel novináři, jen těžko pak hledat rozum mezi těmi, kterým ty bludy roky servírují. Tisíckrát opakovaná mediální lež se stává pravdou. A tohle mají být prý hlídací psi demokracie. Kéž by alespoň v náznacích věděli, co to je.

(PS: v 09:50 – diskusi jsem tradičně povolil, bohužel nefunguje. Redakci jsem informoval.)
(PS: ve 21:21 – odpověď redakce: blogy byly dnes přesouvány na nové servery a někteří z nás kvůli tomu z technických důvodů diskuse nemají)

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist