Tzv. uhlíková daň je další střípek do mozaiky vlády tyranie chudých

Uveřejněno dne 23 dubna 2012 000 10:19

uhlikTak jsem se dozvěděl, že jedním z opatření vlády ke zvýšení příjmů státního rozpočtu je tzv. uhlíková daň. Tedy že budou lidé platit více za uhlí. Vysvětlit si to lze tím, že topit uhlím je dle vlády nežádoucí a škodlivé podobně jako konzumovat alkohol. Proto jsou na tyto komodity uvaleny různé daně.

Proto by mě zajímalo co je škodlivého a nežádoucího na topení uhlím, když lidé topí, aby mohli žít lidských podmínkách? Tím spíše, že mnozí nemají možnost jiného způsobu vytrápění. Mají kotle, rozvody ústředního topení či kamna atp., to vše na uhlí. Zajímalo by mě proč je tento stát prostřednictvím vlády likvidace sociálního státu trestá?

Jistě vláda bude jistě argumentovat tím, že topení uhlím znečišťuje ovzduší. Opravdu dojemná péče o životní prostředí od Barbarů, kteří zřejmě chtějí zrušit ministerstvo životního prostředí a tak z velké části rezignovat na ochranu životního prostředí tím, že tuto agendu výrazně omezí, aby nepřekážela ekonomickým tygrům, tedy byznysu.

Zavedení tzv. uhlíkové daně postihne hlavně ty méně majetné a tak je tu další střípek do mozaiky, kterou skládá vláda tyranie chudých. Méně majetní nemají peníze na to, aby přešli na jiný způsob vytápění a ještě budou potrestání vyšší cenou uhlí. Sice se objevily zprávy, že by prý stát přispěl na jiný způsob vytápění, např. na kotle, které jsou šertrnější k životnímu prostředí, ale přispěl by jen částí hodnoty a jak jsem v poslední době slyšel, tak se ta částka snížila (myslím na 40 tisíc korun) a tak je otázkou, zda nakonec vůbec stát přispěje. Ale i kdyby dal stát těch 40 tisíc, tak ti méně majetní na ten nový kotel stejně nebudou mít peníze.

Absurdní je to, že tzv. uhlíkovou daň zavádí ti, kteří sami znečišťují životní prostředí tím, že jezdí automobily, které doslova zamořují svými splodinami životní prostředí. Znečištění od automobilů je při obrovském počtu automobilů vyšší než zamoření z topení uhlím. Ale v případě automobilismu se nebude trestat, protože by to postihlo samotnou vládu, jejich příznivce, tedy bohaté.

Vládo, jsi ubožák k politování… Boží mlýny melou……… Slyšela jsi o tom?

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist