Hrobník rybníků Lednicko valtického areálu…

Uveřejněno dne 18 června 2012 000 10:46

rybniksedí na Nuselské 9 v chalupě AOPK Praha. Šéf hodonínského rybářství Oldřich Pecha, pláče na břeclavském Deník.cz,  v článku  Sucho trápí také ryby, vody je v rybnících málo. Ale brečí na nesprávném hrobě.


Musíš si dát Pecho dohromady, že Českou přírodu řídí z křesla ředitele Agentury ochrany  přírody a krajiny ředitel Franta Pelc. Bývalý šéf  CHKO Jizerské hory, poslanec za US DEU, následně Zelený náměstek ministra Bursíka a radí mu bývalý ministr životního prostředí Libor Ambrozek. A jak pustíš Pecho ministra nebo nějaké jeho náměstky ke konkrétní a zodpovědné práci, tak to stojí vždycky za hovno. To my už víme od roku 2006, kdy Pelc poprvé zakotvil do křesla ředitele AOPK. No a jaký ředitel, takový i jeho abtajlung.  A ten je opravdu unikátní. Sesbíraný po Praze a okolí a většina z nich slyšela poprvé něco o rybníku ve 4. třídě, kdy Jan Žižka umlátil křižáky na dně vypuštěného rybníku u Sudoměře. Pak dlouhá léta nic a nakonec Ti mluví do toho, kolik máš mít k 15. březnu v rybníku vody a je jim jedno, že v suché oblasti jižní Moravy má rybník pod stav vody a přesto musíš ještě snižovat hladinu třeba o 50 cm vodního sloupce, protože podle nich je v rybnících ještě vody hodně a bahňáci by nemohli chodit po dně na procházku.

Ale nic si z toho Pecho nedělej, víš dobře, že tady nejde o vodu ani o ryby, ale o Ambrozkovo bahno a jeho likvidaci přes Bruselské dotace. Proto jste byli také AOPK Praha vyhlášeni vítězi veřejné soutěže i přesto, že nevíte, odkud se do rybníků bere voda. Na to se mě byl loni na sklonku léta ptát Tvůj šwigrfotr Lojza Kopečný, který Ti to předal v Hodoníně k hospodaření. Také víš Pecho, že máš vyhlásit soutěž na projekt odbahnění rybníků LVA a vyhraje to Ambrozek. Ten má nachystány v Bruselu dotace. Jenom o tom nesmíte tlápat přes telefon,  aby jste nedopadli jako David Ráth se špitálem či zámkem Buštěhrad..

No a k té současné vodě. Od roku 2006 nebo 7, kdy nechal Matuška s Pelcem na jaře odpustit rybník Nesyt tak, že 6. června totálně vyschnul a musel být sloven, tady na jihu Moravy téměř neprší. Stav vody, který tam máš je běžný a navíc AOPK Praha dostávala 15 let hlášení o vypouštění rybníků a termínech lovení a nikdy k tomu nic neměla. No ale oni také o tom nic nevědí. To jediné je omlouvá. Měl jsem snahu několik let, jim vysvětlit, jak je to tady s vodou aby nevypadali opakovaně jako blbci, když pokaždé sem přijeli a měli úplně zcestné představy a zase něco požadovali zrealizovat. Potom jsem toho již nechal, protože to bylo stejně jako když hrách na stěnu hážeš. A volovi nejde nic vysvětlit.

Nehleď Pecho k obloze jako na svátost, že Ti zaprší a pán Bůh Ti vytrhne trn z paty. To co teď máš, včetně Nesytu, je tak malé povodí, že jsi s vodou v prdeli asi jako Baťa s dřevákama. To hlavní povodí je nad Nesytem. A tuto vodu chytají jiné rybníky.

Kdyby byl Pecho Chalupa co k čemu, tak toho Pelce už kopl z ředitelské židle dávno do prdele.

V Břeclavi dne 1.6.2012    S pozdravem „ Buď zdráv a vesel a ničeho se neser.“

Ing.  V a ď u r a  Otto

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist