Tak se nám zase odlomil oteplený ledovec

Uveřejněno dne 27 července 2012 000 15:11

ledovecTiskem proběhla před nedávnem zpráva, že se kdesi v Grónsku odlomil další kus ledovce. Že rý si vědci myslí, že za to může globální oteplování, ale nemají to jak dokázat. Zpráva byla následována videem s dvěma snímky – letním a zimním, téže oblasti. Všechny ty ubohé vědátory-vědce a bědátory-alarmisty (díky pane Asimove) v čele s Mr. GO Gorem strčil do kapsy můj osmiletý syn.

Když jsme u snídaně mluvili o odlomeném ledovci, vysětlil jsem mu zjednodušeně, jak funguje koloběh vody. Že se z moře vypaří, že se tam utvří mraky, z těch pak prší, voda se vsákne do země, nebo odteče do potoků a řek, případně pak někde pramení a řeky tečou zase do moře. Mezitím že ji taky vypije a vyčůrá (to se mu obzvláště líbilo) no a že když prší nad ledovcem, tak že zeshora na ledovec sněží, sníh tam zmrzne a zůstává v podobě ledu. A aby se koloběh vody nezastavil, tak že se z rajů ledovce odlamuje.

No to je jasný, kdyby se neodlamoval, tak by všechna voda zůstávala tam. Tole chápe i můj osmiletý syn. Proč to nechápou dospělí lidé je snad jasné každému, kdo něco slyšel o obrovských částkách které jsou v pozadí oteplovacího cirkusu. Proč jsme strašeni nějakým údajně nebezpečným globálním oteplováním?

Až do doby, než bude zase tak teplo, jak bylo za doby rozvoje Římské říše, nebo v době kdy v Anglii pěstovali kvalitní víno (dnes to není možné), což se vždy projevilo obdobím dlouhodobé prosperity a stabilního počasí, tak až do té doby je mi údajný problém s globálním oteplováním zcela ukraden. Spíše než to však nastane globální ochlazení, což bude provázeno neúrodou a extrémními výkyvy počasí, stejně jako za poslední malé doby ledové (zač. 1215).

Však právě na dlouhodobé ochlazovací trendy (za posledních 2000 let) nás upozorňují vědci nepatřící do hlavního prudu oteplovacích alarmistů. A už vůbec nepočítám počasí před 50 miliony let, kdy v místech kde dnes žijeme rostly přesličky a bujele bohatá subtropická vegetace. A ano, i tehdy, možná trochu více severněji, ale i tehdy se ledovce odlamovaly stejně jako dnes.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist