Otrávený pramen Vltavy

Uveřejněno dne 27 července 2012 000 15:14

Vltava je nejslavnější českou řekou. Omylem našich předků se vlévá do Labe a ne obráceně a i tak je naší nejdelší. Odvodňuje většinu Čech, je jejich osou i symbolem. Je dárcem života, hospodářským zdrojem a občas i zdrojem neštěstí. Je ozdobou i místem zábavy a potěšení.

Pramení na Šumavě. Takové místo by pro každý národ bylo skoro posvátným. V každém případě je to velká turistická zajímavost. Však se tam také turisté scházejí. Jsou však klamáni. Co se jim předvádí jako pramen Vltavy, je ve skutečnosti koncem trubky, která sem přivádí vodu ze skutečného místa zrodu řeky.

To skutečné místo leží asi 200 metrů stranou a o něco výš. Před časem bylo vyčištěno, upraveno a kolem rostoucí dřeviny dostaly i jmenovky. A hlavně byla vybudována od hlavní cesty nahoru krásná dřevěná lávka se vším zajímavým povídáním. Ale na tu lávku se nesmí. A to člověku hlava nebere.

Už v době budování lávky se dalo předpokládat, že kůrovcová pohroma dorazí i sem. Místo se určitě mělo preventivně vykácet, jenže to si Park z obav ze zelených teroristů nedovolil. A tak se stalo, co se stát muselo. Kůrovec bleskově přišel a zničil všechny stromy v okolí. Byl jsem tam v sobotu po pěti letech a nemohl jsem ta místa ani poznat.

Jeden z uschlých stromů naproti přes cestu nedávno padl rovnou na lávku. Padnout může jakýkoli další a kamkoli. Nicméně cesta zůstala otevřena, lávka však nikoli. A neodklizený strom na ní stále leží, aby každý pochopil, že důvodem zavření lávky je starost o bezpečí turistů (na které ale může padnout strom kdekoli na cestě).

I nyní by byla snadná pomoc. Napadené mrtvé stromy v okruhu 50 metrůpokácet a dát někam stranou. To ale „nedovolí“ zelení teroristé. A ještě mají odvahu otravovat turisty u falešného pramene svými propagačními stánky. A otravují tím nejen je, ale i sám pramen. Když tam takhle obchodují se svými idejemi ve vlastním zájmu, může si tam postavit stánek i prodavač klobás? Asi ne. A co kdyby si tam svůj agitační pult zřídil www.antimeloun.cz ? To by se zelené mozky divily.

Ale asi nedivily, protože od loňska dobře vědí, že v tomhle kraji jim pšenka už nepokvete. Místní se vzbouřili a dávají jasně najevo, že tyhle fanatiky tu nechtějí. Hitem je tu cedule „Modravští varují: Hnutí Duha a Jaromír Bláha vážně škodí Vám i lesům ve Vašem okolí„. Brzy Šumaváci vezmou do rukou pár tlustých suchých větví a vyženou zelené zločince i od pramene Vltavy. Přece jej nenechají dál otravovat zrůdnou zelenou ideologií.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist