Ekoterorismus v akci!

Uveřejněno dne 3 srpna 2012 000 12:53

ekoterorJako občan této země a obyvatel Ústeckého kraje cítím povinnost, informovat Vás o nebetyčném bezpráví a hlouposti, jichž jsem očitým svědkem. Tématem tohoto článku je v poslední době frekventovaně diskutovaná dostavba dálnice D8. Před několika dny odejmul krajský soud stavební povolení krajskému úřadu, což znamená ukončení práce na úseku dálnice mezi Lovosicemi a Řehlovicemi. Jak moc nesmyslné je toto rozhodnutí se Vám pokusím v následujících větách nastínit.

Úvodem musím však říci, že celý život mám rád přírodu a nesmírně respektuji všechny, kteří bojují za její zájmy a tím i za zájmy nás všech. Můj děda, který mne dal spoustu cenných rad do života, byl skaut a naučil mne vážit si pravdy, přátelství a přírody, čímž do mne vtisknul právě ty zásady, které stojí za sepsáním těchto řádků. To čeho jsem v posledních dnech svědkem, nemá ale s pravdou, přátelstvím a přírodou nic společného. Mám pocit, že jedinou skutečnou hnací silou lidí, kteří vězí za nesmyslnými žalobami na adresu dálnice D8, jsou vlastní zájmy. Mít nějaké důkazy, tak řeknu naplno, že v tom jsou zase prachy a nic víc!

Kdo jsou však tito lidé? Říkají si „ekologičtí aktivisté“. Ve skutečnosti se však jedná o hrstku pseudohumanistů a rádoby ochránců přírody z Prahy a Ústí kolem pana Studničky, kteří pod rouškou vznešených a krásných ideálů páchají velké zlo. Nemám pro ně jiný termín než ekoteroristé! Co jiného, než teroristická buňka je sdružení několika jedinců, kteří ohrožují životy a budoucnost nás všech.

Asi tím nejhorším problémem, kterým začnu tuto občanskou obžalobu, jsou desetitisíce lidí, žijící poblíž staré dálnice. Tito nebozí lidé jsou denně vystavováni bezprostřednímu nebezpečí, že zahynou pod koly kamionu, že se jejich děti budou dále dávit prachem ze silnice a že budou v permanentním stresu z nadměrného hluku. Kolik lidských životů bude muset být zmařeno, aby i poslednímu nezodpovědnému „ekologovi“ bylo jasné, že spousta lidských životů, má minimálně stejnou (ne-li mnohem vyšší) váhu, jako například život motýlů, žab a kytiček, žijících na ubohých pár kilometrech dálnice D8. Vadí jim snad, že rychlejší dostavba dálnice přinese úlevu tolika lidem? Pseudohumanismus!

To co bych dále vypíchl, je ona ochrana prostředí, kterou se tak vehementně ekoteroristé ohánějí. Ani možná netuší, kolik zvířat a rostlin trpí každým dalším odkladem stavby. A není to jen příroda, která na průtahy doplácí, ale jsou to i naše peněženky. Každý rok stavby navíc, přijde nás všechny na 700 milionů korun českých! Kdo jsou ti, co mě okrádají??

Tato klíčová komunikace velice efektivně spojí sever Evropy s naší drahou vlastí, čímž budou (nejen) severní Čechy zajímavější pro zahraniční investory. Není to náhodou sever Čech, který má dlouhodobé problémy s nezaměstnaností a sociálně vyloučenými lokalitami? Nechci přehánět, či zlehčovat ekologickou problematiku, ale přece: k čemu nám bude vidět šťastnou žábu v tůni, když se budeme muset dívat do smutných očí svým vyhublým dětem…

Na každém rohu dnes slyším o úsporách. Nová dálnice zrychlí provoz, bude šetřit čas i naše vozy, uspoří palivo, sníží exhalace atd. Kolik argumentů bych měl ještě předložit, aby konečně zdravý rozum zvítězil nad nekompetentními anarchisty a bezohlednými teroristy s jejich 17 let starou dokumentací o vlivu dálnice na životní prostředí?! Každý rozumný člověk musí vědět, že obstrukce a průtahy dálniční projekt nikdy nezastaví. Jediné co se stane, bude pokračující utrpení občanů žijících kolem dálnice, a značné prodražení. Pokud se dálnice dostaví a Václav Moravec bude mít ještě svůj pořad, tak už znáte  jednu z otázek: „Souvisí předražená dálnice D8 s dýchacími potížemi dětí v Ústeckém kraji?“. – Odpověď již znáte…

Abych však skončil svá rozlícená slova něčím pozitivním, musím říci, že jsem rád, že je tentokrát pravda na straně většiny. Veřejné mínění je totiž tentokrát na straně co nejrychlejší dostavby dálnice. Doufám, že soudy přihlédnou i k těmto okolnostem a budou se snažit co nejrychleji v této věci spravedlivě rozhodovat.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist