Fotovoltaika prohloubí krizi

Uveřejněno dne 12 října 2010 000 13:48

fotovoltaikaFirmy promítnou vyšší cenu elektřiny do ceny výrobků, které se budou o to hůř prodávat. Občané sníží ostatní nákupy o to, co zaplatí navíc za elektřinu. Peníze za solární energii odtečou z velké části do ciziny. Celá záležitost kolem fotovoltaiky na dálku zapáchá.

Proč máme nejvyšší dotace z evropských zemí? Proč se podporuje tento „zelený zdroj“ elektřiny o tolik víc než ostatní? Proč politici včas nereagovali na pokles pořizovacích cen elektráren snížením výkupních cen? Proč se dříve nezastavil nástup obřích solárních elektráren? Proč ? Proč?

Vypadá to na největší podvod tisíciletí. Okradení všech občanů spáchané tvůrci zákonů. U našich politiků nic mimořádného. Stačí vzpomenout na všechny ty aféry a aférky, ve kterých byli namočeni, nebo jen postříkáni. Teď budou chvíli předstírat dobrou vůli najít jiný zdroj než peněženky voličů. Pak už jen budou sledovat, jak jim v bankách naskakují konta.

Co s tím? Výkupní ceny sluneční elektřiny by chtělo snížit na rozumnou úroveň. K tomu však nemůže dojít. Podmínky a smlouvy formulovali tak, že jim nikdo na peníze sáhnout nemůže. I kdyby to měli dát do Štrasburgu.

Nepřipustit výkup elektřiny od anonymních firem. Prosadit, aby podniky prodávající sluneční elektřinu měly sídlo v ČR a mimořádně je zdanit. Prověřit, zda ve spojení s těmito firmami nefigurují naši politici.

Nasadit nejschopnější detektivy. Jenomže ti nejsou. Politici stačili příslušné vyšetřovací a detektivní orgány  Policie buď ochromit nebo zrušit. Když se něco v poslední době odhalilo, nepřišla na to Policie ČR, ale investigativní novináři.

Rád bych se mýlil, ale vypadá to, že se v čele státu zabydlela sorta lidí, kterým, pokud jde o hospodářskou kriminalitu, jejich komunističtí předchůdci nesahají ani po kolena. Mají pod palcem vládu, parlament, soudy. Prosadili dotovanou bio naftu. Potom povinnost ji přimíchávat do motorové nafty. Pak přišli s fotovoltaickými panely a pokryly s nimi hektary polí. Co na nás vymyslí příště? „Zelenou vodu“? Předem skoupí pozemky s prameny. Pak si schválí zákon, že se k pitné vodě musí přimíchávat voda pramenitá. Stanoví státní dotace. Zvýší vodné a stočné.

ZDROJ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist