Dobruselelezci a Klaus

Uveřejněno dne 3 října 2012 000 14:08

bruselZase, abychom vyhověli úředníkům v Bruselu po přejmenování tuzemského rumu, dotacemi na EKO a BIO, přes rušení dětských domovů a jiného se naše strany a vláda zabývala energetickými štítky budov a povinností jejich zpracování. Prezident vetem vyjádřil svůj ( i můj )názor na další výmysl bruselských úředníků. 

Povinnost zpracování průkazu energetické náročnosti budovy  platí v České republice již od roku 2007, kdy byla do českého práva zapracována první evropská energetická směrnice. „Asi sú blbé“ , že nechápu jak toto opatření významně sníží spotřeby energií na provoz budov. Podle mého selského rozumu bude výsledkem jenom vyšší administrativní zátěž a zvýšené investiční náklady stavby.  Pokud někdo staví, tak pokud není blbý, sám se snaží, aby  náklady na provoz, zejména vytápění, byly co nejmenší. Pokud tomu zrovna moc nerozumí požaduje to od firmy. Naši politici nás asi mají za slabomyslné  a sebe za geniální a to co přijde z Bruselu za božské. A požadavky Bruselu se snaží plnit na 120 procent.

Zase budou spřátelené firmy mít dobrý kšeft. Stejně jako s druhým pilířem důchodové reformy, fotovoltaickými elektrárnami a dalšími. Čekám, až někoho v Bruselu napadne, že v zahradách a parcích na každém pátém stromě musí být ptačí budka s certifikátem, vyrobena státem uznanou firmou.

Souhlasím s vetem prezidenta, stejně jako s vetem zákona o „pěstounské péči“ a na rozdíl od  bývalého ministra průmyslu a obchodu Milana Urbana, který dal Klausovu názoru na zákon ve Sněmovně za pravdu  slovy .„Je tak trochu zbytečný a tak trochu pitomost,“ mohu říct, že zákon je na dvě věci – na nic a na h….  , a místo pitomost říct hovadina.

Je pochopitelné, že pokud by tyto štítky byly dobrovolné je to věcí každého jednotlivého. Vzpomněl jsem si jak se říkalo v jednom vtipu  za minulého režimu „My vás do těch lepších zítřků (komunizmu) dovedeme, kdybychom vás měli cestou pozabíjet „

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist