Obama přihrál klimatické lobby 90 miliard dolarů

Uveřejněno dne 17 října 2012 000 13:25

První debata kandidátů na presidenta USA. Údajné největší ohrožení civilizace, oteplování, nestálo za zmínku ani jednomu. Zato se mluvilo o tom, kolik peněz Obama, zakladatel Uhlíkové burzy, přihrál kolegům.

http://thehill.com/blogs/e2-wire/e2-wire/260199-climate-change-absent-from-first-obama-romney-contest

Bývaly časy, kdy se politici předháněli, kdo bude hlasitěji vykřikovat, že oteplení je největší hrozba, jaké lidstvo kdy čelilo. Obama ani Romney si to asi už nemyslí – módní vlna tohoto psychoblábolu pominula. A tak se o oteplování ani nezmínili.

Moderátor Jim Lehrer téma „globálního oteplování“ také nenadhodil, přestože zelení aktivisté (League of Conservation Voters) udělali celou petici, aby téma klimatu zaznělo. Ti ale musejí být zklamaní!

http://wattsupwiththat.com/2012/10/03/climate-goes-off-the-presidential-radar/

Kandidáti se pouze stručně zmínili o podpoře „zelené energie“. Romney vyčetl Obamovi, že svým kamarádíčků z uhlíkové lobby přihrál peníze: „Solární firmě Solyndra a jí podobným jste dal 90 miliard, to je ekvivalent asi 50 let daňových úlev… Někteří vám vyčítají, že vy svou libovůlí rozhodujete, kdo na trhu uspěje a kdo prohraje. Jeden můj známý to ale vidí jinak. Prý koho podpoříte, ten zkrachuje.“

Obama solární firmě Solyndra dal gigantické dotace, asi za půl miliardy dolarů (zdroj), ale ona pak stejně zkrachovala. V Číně je totiž výroba solárních panelů levnější a tomu se nedá konkurovat. Ze státní podpory (stimulus), která měla v době krize nastartovat ekonomiku, celých 90 miliard dolarů, poslal Obama svým kamarádům z uhlíkové lobby (zdroj).

Yes we can!

Vzestup a pád Solyndra je hezky česky popsán třeba zde.

Údaj o 90 miliardách pochází z vládní zprávy z léta 2010 o balíčku státních dotací v době krize: http://www.whitehouse.gov/files/documents/cea_4th_arra_report.pdf

A central piece of the ARRA (American Recovery and Reinvestment Act 2009) is more than $90 billion in government investment and tax incentives to lay the foundation for the clean energy economy of the future.

Pro srovnání: Celkem Obamova administrativa na podporu ekonomiky v době krize rozdala skoro 787 miliard dolarů. Je to největší vlna zadlužování v dějinách USA. Na Obamově volebním webu (zde) se toto zadlužování označuje jako „economy built to last“, tedy hospodářství budované, aby vydrželo na dlouhé generace. Pozoruhodné, že?

http://cnsnews.com/news/article/3rd-anniversary-obamas-787b-stimulus-unemployment-sets-record

Není divu, že Obama zelený byznys podporuje. Tito lobbisté ho přece dosadili do křesla presidenta, aby tam měli svého člověka. Byl to Obama, kdo seděl ve správní radě nadace Joyce Foundation, když JF svým grantem zakládala Uhlíkovou burzu v Chicagu (CCX). V CCX se pak bok po boku sešli Al Gore, Rajendra Pachauri či Maurice Strong. Evropská burza obchodu s klimatickými odpustky je odnoží CCX.

Spoléháte se na mainstreamové zdroje informací? Smůla. Na Wikipedii v životopise Obamy není o jeho vztahu k uhlíkové burze ani slovo. http://en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama

Ani na webu Bílého domu není o jeho vztahu k uhlíkové burze zmínka. Asi jim to nepřipadlo důležité. http://www.whitehouse.gov/administration/president-obama

Výroční zpráva Joyce Foundation z roku 2000 ale mluví sama za sebe (PDF). Najdete v ní Obamu, grant pro Richarda Sandora na založení Chicagské klimatické burzy, všechno to tu je (Bamberg Obama – loutka uhlíkové lobby).

V USA tuto souvislost mezi Obamou a CCX rozkryl moderátor Fox News Glenn Beck. Beck tuto lobby označil dokonce za „Crime Inc.“ To bylo v dubnu 2010. Přesně rok to trvalo než byl vyhozen z práce (duben 2011), přestože jeho program měl rekordní sledovanost. Jaký nátlak asi stál za jeho vyhazovem? Můžete hádat.

(V USA jsou tisíce novinářů. Jen jeden si dokázal najít informace, které jsou přitom každému z nás přes web dostupné. Jen jeden je zveřejnil. A stálo ho to místo) http://orig.colorofchange.org/beck/

Existují celé dobře placené skupiny agitátorů, které zastrašují sponzory těch médií, která kritizují klimatickou lobby. Kdopak tyhle aktivisty asi platí? Hádejte. Fox tak přišla o spoustu sponzorů a nakonec to vzdala.

O této armádě aktivistů jsem psal už dříve. Včetně toho, kdo je řídí. Lidé jako Obamův „poradce pro zelená pracovní místa“, podle vlastních slov marxista, Van Jones.

Možná by se Jim Lehrer příště mohl Obamy zeptat na tohle. „Pane presidente, co víte o zastrašování lidí s jiným názorem v médiích? Jak jste s těmito aktivitami propojen vy a vaše strana?“

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist