Nešťastný Bursík opět na scéně

Uveřejněno dne 21 prosince 2012 000 15:20

bursik2Na nedávném mini sjezdu zelených sice nedosáhl na metu předsedy, ale to mu rozhodně nemusí vadit. Podle známého vzkazu „prosadíme vše silou Katuško“ se tím předsedou stejně brzy stane.

K získání výsadní pozice využije své tvrdé politické demagogie, prostoduchých zelených a mnohdy při různých protestních akcích i placených dobrovolníků.

Považuji za potřebné připomenout, že v Topolánkově vládě prosadil nátlakem a tvrdým vydíráním mnoho nesmyslů, na které dodnes všichni doplácíme. Premiér vlády se jej doslova obával. Odkazem je obrovské množství byrokratických zákonů a předpisů, zaštiťujících se ochranou životního prostředí, které vycházejí ze směrnic Evropské unie, s navršením dalších nesmyslných povinností, které nikomu a ničemu nic nepřináší. Jsou dodnes pouze miliardovým strašákem průmyslových podniků a podnikatelské sféry, dotlačujících je do beznadějné soutěže v konkurenceschopnosti. Bohužel se je dnešní zákonodárci nepokusili příliš změnit.

Podle vzoru německých zelených sepsal a opsal nesmyslný ekonomický zákon o podpoře obnovitelných zdrojů. Ve vládě jej doslova vydíráním prosadil jemu blízký lidovecký ministr Ambrozek,, který dnes opět působí v krajské koalici Jihomoravského kraje. Následné nátlakové schválení v parlamentu bylo již snadnou koaliční hračkou. Odkazem zákona je opět rychle se zvyšující cena elektřiny pro občany a průmysl na dlouhých dvacet let. Obě strany o negacích svých uvedených příslušníků jsou dnes zticha a věří, že všichni občané za čas zapomenou.

Další finančně nákladnou demagogií pana Bursíka byla snaha o záchranu Planety s poukazováním na katastrofy při diskutabilním globálním oteplováním. Hysterie, která dnes pomalu utichá, přináší však svým hlasatelům značné ekonomické výsady a granty. Ke svým zájmům mu posloužilo i hrubé osočování prezidenta republiky a řady dalších politiků.

Za dva roky, možná i dříve opět vypuknou nové parlamentní volby. Občané chodící pravidelně volit, by neměli zapomenout, co vše zelení zatím u nás způsobili. Musí se však oprostit od předpokládané značné masáže sdělovacích prostředků a novinářů podporujících za každou cenu zelené.

RNDr. Jiří Hanzlíček, energetický poradce

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist