Havel dostal cenu in memoriam: Za pokrytectví

Uveřejněno dne 21 prosince 2012 000 15:23

havelProtizelený server Antimeloun.cz vyhlásil výsledky už čtvrtého ročníku ankety Meloun roku. Čestnou cenu dostal i exprezident Václav Havel.

Agentura Antimeloun, „která už léta usvědčuje z nemravnosti, hamižnosti, ohrožování práva a demokracie a z cizopasnictví zelené aktivisty, vyděrače, ekologisty, ekoteroristy a vůbec všechny melouny (navrch zelené, uvnitř rudé),“ vyhlásila výroční ceny „Meloun roku za rok 2012“.
Čtenáři svými hlasy sestavili žebříček z předložených nominací ve třech různých kategoriích.

V kategorii Největší zelený zločinec se na prvním příčce umísti Mojmír Vlašín, kterého server prezentuje jako „guru všech našich ekoteroristů, samozvaného ochránce přírody a bonzáka do Bruselu“ a tvrdí o něm, že „je sám horší než kůrovec“.

Na druhém místě skončil Martin Bursík – za „nestydatost, s jakou se po tom všem, co napáchal, zase dere k politické moci navzdory tomu, že právě kvůli němu všichni platíme za energii o tisíce korun víc, kvůli jím prosazeným dárečkům pro kmotry a podnikatele v oboru tzv. obnovitelných zdrojů.“

Trojici uzavíra Dagmar Kjučková, profesí porodní asistentka, která léta blokuje znovuotevření šumavské cesty na Modrý sloup, po které se chodilo po staletí.

V kategorii Největší zelený zločin získal nejvíce hlasů projekt za 25 milionů, „které si naši vědečtí podvodníci nacpou do kapes za nijak nedoložené a nikdy neprověřitelné věštby, jak má u nás vypadat podnebí za sto let, prý k naplnění závěrů Zelené knihy Evropské komise,“ píše server.

Druhé místo získalo udělení dehonestující nadávky Ropák hnutím Duha bývalému řediteli NP Šumava Janu Stráskému, který přitom „statečně zachránil Šumavu před kůrovcem“.

Poslední příčka patří trvajícímu zákazu žárovek – navzdory prokazatelně vyvrácenému energetickému, ekologickému a finančnímu přínosu. „Dnes se opět začínají prodávat, ale stojí desetkrát víc. Kdo vydělává? Nejspíše ten, kdo zákaz prosadil,“ tvrdí autoři webu Antimeloun.

Kategorie Nejblbější zelený plk přinesla vítězství Ladislavu Metelkovi, především za výrok v chatu České televize: „Zelená Sahara spadá do minulé doby ledové, kdy tam musel být příjemnější chládek.“ Přitom je prokázané, argumentují organizátoři ankety, že Sahara byla zelená před šesti tisíci lety, krátce před nástupem faraónů. „A tehdy bylo ještě tepleji, než je dnes,“ dodávají.

Martin Bursík zvítězil podruhé, když obsadil druhé místo v této kategorii za svůj citát „Fotovoltaika je téma, které se mnou v podstatě nesouvisí“ (Ekolist, přebírání ceny Josefa Vavrouška). Přitom celé lesy padly na papír popsaný Bursíkovou agitací za dotování výroby energie slunečními panely, dodává server.

Poslední místo patří ČTK za její zprávu o tom, že známý „klimaskeptik“, fyzik Muller, prý po prozkoumání dat prohlásil, že „nyní již věří tomu, že planetu oteplují lidé.“ ČTK se zprávu nenamáhala dementovat ani poté, co vyšlo najevo, že šlo o kachnu a že Muller je ve skutečnosti odedávna klimatickým alarmistickým aktivistou, píše web Antimeloun.

Letošní udílení cen mělo i svou premiéru, když se poprvé udělovala cena „Meloun všech melounů“. Tu získal exprezident Václav Havel. Organizátoři předávání cen to zdůvodňují následovně:

„Cenu dostává nejen ze pokrytectví o tom, jak prý zezelenal, ačkoliv za život spotřeboval více přírodních zdrojů než běžné africké město, ale hlavně za to, že celá léta poskytoval politické krytí ekoteroristům a zeleným zločincům, když jim pomáhal šířit lež, jak že jim prý nejde o naše peníze a svou moc, ale jen o čistou přírodu.“

Web antimeloun.cz je „nezávislý občasník, který poukazuje na kauzy nekauzy v oblasti ekologie“, jak o sobě sám tvrdí. Svůj název odvozuje od přezdívky, kterou si vysloužily zelené strany obecně (nejen ta česká) – „meloun“. Jako je meloun na povrchu zelený a uvnitř rudý, jsou zelené strany ve skutečnosti rudé, tj. radikálně levicové.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist