Konečně dobrá zpráva

Uveřejněno dne 24 ledna 2013 000 14:40

ekonazi2Temelín má zelenou a ekoteroristé červenou

Ministr životního prostředí Rakouska se rozohnil. Že prý to jen tak nenechá a trvá na tom, že Rakousko musí (!) mít právo spolurozhodovat (!) o české elektrárně. Co by si tak měl políbit, aby to šlo uveřejnit…?

„Tato plánovaná výstavba je obrovským krokem zpět ve společné energetické a ekologické politice. Pochybnosti a námitky rakouských občanů a občanských sdružení se při stavbě Temelína jednoduše nesmějí zametat pod koberec. Budeme jí bezprostředně dotčeni, a musíme proto mít možnost o ní spolurozhodovat! Naléhám na to, aby ze strany českých úřadů byly dodržovány mezinárodní a evropské standardy.“ Tolik citace jeho slov z agentury APA.

Když si vzpomenu na všechny ty Bursíky a Lišky a na jejich podporu větrníků, slunečních panelů, biolosložek do pohonných hmot, biomas a jiných environmentalistických šílenství zdaleka převyšujících svými finančními škodami cokoli, co tu kdy bylo, a z toho plynoucí neuvěřitelné náklady nejen naší, ale i příštích generací, trvám na tom, že jde o jedno z největších legalizovaných svinstev u nás.

Dostavba jaderné elektrárny Temelín je výsostným rozhodnutím České republiky a je to rozhodnutí správné. Jaderná energie je s ohledem na výkon, jeho časování a schopnost ovládání, ale i s ohledem na skutečné dopady na životní prostředí tím nejlepším, co lidstvo prozatím v energetice má. Když jsem před pár dny vyrazil na Klínovec a viděl jsem tam ty desítky vrtulí v dříve nádherné krajině, bylo mi těžko z toho, jakou prasárnu jsme byli schopni v té fantastické přírodní scenérii dopustit a navíc to všichni dotovat z uhlí a jádra povinně každý měsíc, aniž bychom si to objednali.

Jedno z nejrozumnějších rozhodnutí Ministerstva životního prostředí České republiky za posledních dvacet let – tak hodnotím souhlas s dostavbou Temelína. Rád bych proto v souvislosti s kritikou rakouského ministra životního prostředí na adresu České republiky a jejího výsostného rozhodování ve věci energetické soběstačnosti vzkázal, ať si políbí… rakouský větrník.

Převzato z FrantisekMatejka.cz se souhlasem autora

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist