Nový veřejný nepřítel. Solárník.

Uveřejněno dne 21 února 2013 000 8:47

solarPamatujete ještě ty doby před pěti lety? Zboříme elektrárny. Zrušíme průmysl. Rozbijeme auta. Budeme jezdit na stlačený vzduch. Kraví prdy budeme chytat do balónů. Budeme budovat znalostní společnost, chytrou ekonomiku, obchodovat s informacema, a svítit si na to budeme kompaktníma zářivkama.


Elektřinu budeme získávat ze slunce a co práce budeme jezdit na kole za milostivého dohledu Evropské unie. Proč to všechno? Musíme bojovat s globálním oteplováním a zachránit planetu, protože bohyně Gaya hrozně trpí. Fakt.No, moc dlouho to nevydrželo… mělo to ještě kratší život než nacionální socialismus.

Tento týden: Ministr socialista Chalupa (ODS) prohlásil, že podpora solární energie bude stát bilión. Toto jeho vyjádření není odtržené od reality, protože v analýze, kterou zpracoval pro své účely ČEZ, je vyčísleno něco kolem 750 miliard. Málokomu asi došlo, jak špatná je to zpráva. Je to moc peněz na to, aby to nebylo poznat. Znamená to nejen, že to bude muset někdo zaplatit (stát to nebude), především to znamená vyšší ceny energie, snížení konkurenceschopnosti průmyslu, méně pracovních míst a další podobné „benefity“. Halt ochrana klimatu není zadarmo. V roce 2118 bude 18. srpna o 0,0018°C chladněji, takže nebudeme litovat.

Hněv lidu se nasměroval proti jakémusi poslanci za ODS, který funguje skutečně zvláštním způsobem. Lidé mu dají návrh zákona, on ho tam donese a nechá odhlasovat. Mohu to také zkusit? Myslím, že to je dobrý a praktický postup, protože většina zákonů vznikla podobně a někdy to dokonce konstatujeme na našem webu. Poslancům je totiž úplně jedno, pro co zvedají ruku, ani to nečtou, a i kdyby to četli, tak stejně nejsou s to pochopit dopady těch návrhů do reality. Kdyby s tím poslanec Úlehla přišel o měsíc dříve nebo později, tak by to proletělo sněmovnou jak kulka hovnem. Bylo však třeba někam nasměrovat hněv veřejnosti, aby náhodou někomu nedošlo, že celá ta zlodějna má podstatně víc pachatelů a většina z nich je i nadále veřejně činných.

Ale ten slovník. Solárníci. Solární baroni. Milionáři chtěli ukrást lidu Slunce a zavřít ho do černých panelů. Zrodila se nová komunita vyvrhelů. Připomíná to boj se šmelináři, kulaky, silničními piráty, disidenty, máničkami a jinými oficiálnímí nepřáteli různých establishmentů. Sluneční energetika definitivně není na výsluní. Solární bublina praskla, vítězství pravdy a lásky nad fyzikálními zákony se konat nebude a nyní je třeba zaplatit účty. Dočkáme se, že zfanatizovaný lid pojí sójových klobásek z Lidlu a umaštěnýma rukama bude rozbíjet solární panely, podobně jako dělníci rozbíjeli stroje, které jim „berou práci“. Ještě donedávna byl podnikatel v solární energetice filantrop a mesiáš, který pomáhá zachránit planetu a jen tak bokem dojí naši peněženku, nyní je to solární vyvrhel.

Jsem zvědavý, kdy budou solární panely následovány další sakrálními objekty zelené idiocie, jako jsou například biopaliva, městská cyklistika, kompaktní blikátka a další sračky. Protože až praskne, kolik se celostátně nalilo například do cyklostezek, které aktuálně už čtvrtý měsíc zejí prázdnotou, tak asi budou lidi hodně naštvaný.

Ladislav Jakl kdysi napsal, že zelený zelenému oči vyklove. Jak prorocká slova to byla. V podstatě se jednalo o aplikaci teorie overbastardingu do oblasti öbnovitelných zdrojů. Jakl tehdy předpokládal, že se zelený zmrdi začnou žrát mezi sebou. Vůbec ale netušil, že to dostane ještě další dimenzi a zelený zmrdy budou žrát ještě zvenčí.

Zdroj


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist