Oteplování bylo zrušeno, rozejděte se

Uveřejněno dne 21 března 2013 000 14:00

warmBritští klimatologové couvají od strašidelných scénářů. Nyní říkají, že ani v dalších 5 letech oteplování nečekají. To máme už 20 let bez statisticky významného oteplování. Aktivisté tedy mohou sbalit transparenty s nápisem „Zastavme globální oteplování“ a mohou jít domů.

Best__2.jpg

OBRÁZEK 1: Nahoře původní předpověď. Dole nová méně strašidelná předpověď. http://hockeyschtick.blogspot.cz/2013/01/uk-met-office-cuts-projected-2017.html

Britští klimatologové strašili veřejnost, že se bude silně oteplovat. Na rok 2017 předpovídali teploty okolo 0,7°C nad průměrem teplot z poloviny 20.století. Nyní ale v době vánoc 2012 potichu vydali opravenou předpověď. Najednou předpovídají jen teploty okolo 0,43°C. Od strašidelných scénářů potichu couvají.

Britský labouristický poslanec Graham Stringer obvinil Met Office, že schválně tuto svou ostudu chce ututlat, proto data zveřejnila na Štědrý den. Veřejnost si toho všimla až počátkem ledna: „Jejich modely toto zastavení globálního oteplení dopředu nepředpověděly. Podle mne se nyní jen snaží zamést pod koberec ostudu, že jejich středně a dlouhodobé prognózy byly mizerné.“

Nechvalně známý alarmista Bob Ward připustil, že nebylo fair od Met Office, že data dali na web bez slůvka vysvětlení. „Je pravda, že tohle není zrovna chvíle, na kterou může být Met Office hrdá… Skeptici podle mě nyní zneužívají toho, že v tomto případě Met Office nedodržela standardy, jaké se od nich očekávají.“ Inu, ti skeptici jsou fakt hrozní, jak zneužívají toho, že alarmisté vyvádějí lumpárny.

Dr David Whitehouse z nadace  Global Warming Policy Foundation říká: „Pokud by stagnace globálních teplot opravdu pokračovala nejméně do roku 2017, znamenalo by to 20 let bez statisticky významné změny globálních teplot.“

Fyzik Clive Best komentuje: „Pokud mohou být modely vyvráceny naměřenými daty už po dvou letech, jak můžeme mít důvěru v dlouhodobé prognózy, které dělají ty samé modely s různými triky?“

Alarmisté se vymlouvají. To, že se 20 let neotepluje, to prý nic nemění na tom, že je tepleji než před 150 lety. No a? Kdopak hlavně může za 150-letý trend oteplování? Růst sluneční aktivity, pochopitelně. Jak jsme si zdokladovali v článku:

Koreluje sluneční aktivita s pozemskými teplotami?“

Jestliže posledních 20 let CO2 roste jako o závod a přesto nemá dost sil, aby způsobil oteplování, jak máme věřit, že tentýž slaboučký CO2 dokázal způsobit oteplování 1970-1998. To je jako když se stařeček na vozíku vytahuje, že sám zmlátil celou hospodu plnou motorkářů. Kdepak. Přírodní variabilita byla nejspíše hlavním viníkem změny teplot po roce 1998 i před ním.

Nečekejme ale od klimatologů nějakou omluvu za 30 let strašidelných scénářů a vyhozené miliardy dolarů. Potichu budou couvat, jako jsme to právě viděli. Nejlépe svou opravu vyvěsit o svátcích třeba ve sklepě na nástěnku v zamčené místnosti za dveřmi s nápisem „Pozor leopard“. A budou doufat, že to nikdo nenajde, že si nikdo ničeho nevšimne.

Best__.jpg

OBRÁZEK 2. Klimatologové svou křivku ustřihli v roce 2017. Proč ji nedovedli až do roku 2020 jako v předchozí předpovědí? Tady je Bestova spekulace. Modrá křivka věštby směřuje na konci dolů, že? Zelená křivka a poslední černý datový bod v pravo je hypotetický odhad, co asi klimatologům ukázal jejich model a co nám raději neřekli. Z modelu jim nejspíše vypadlo ochlazování.

www.klimaskeptik.cz

Tento článek je volným pokračováním článku „Globální oteplování bylo zrušeno, rozejděte se“, který jsem napsal v září 2009 pro soutěž TH!NK About It v Kodani. Vidíte vidíte, já vám to říkal.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist