Žádné globální oteplování…

Uveřejněno dne 22 března 2013 000 15:41

tovarna… natož způsobené člověkem

Může jeden jediný obrázek udělat hlupáky z těch celých armád podvodníků po celém světě typu Al Gora, leta nás pro svůj tučný zisk oblbujících onou pateórií o globálním oteplování způsobeném prý našimi emisemi kysličníku uhličitého?

Tady je:

zdroj

Na obrázku vidíme několik vodorovných (lehce klesajících) čar a jednu oproti všem ostatním relativně strmně stoupající čáru klikatou. Ony vodorovné čáry jsou lineární trendy globálních teplot, vygenerované ze sedmi různých datasetů oficiálních dat o průměrné světové teplotě jak z pozemních měření tak z měření družicového od několika různých oficiálních organizací (NASA-GISS, CRU, RSS) a také z datasetu WoodForTrees Temperature Index.

Ona klikatá čára je vývoj obsahu CO2 v atmosféře od roku 1997 – jak je měřen na Hawajské observatoři Mauna Loa.

Vygenerování složeného grafu na obrázku interaktivně umožňují stránky Woodfortrees.org, kde datasety globálních teplotních průměrů z měření od oficiálních organizací v Evropě a USA shromažďují, průběžně aktualizují a dávají zdarma k dispozici nejširší veřejnosti. Každý si to tam může vyzkoušet.

Obrázek ukazuje, že podle oficiálních dat za posledních 12 až 16 let se průměrné povrchové teploty souše i oceánu na naší planetě víceméně vůbec nezměnily.

Ona klikatá modrá čára naopak ukazuje, že obsah CO2 v atmosféře ve stejném časovém období s pravidelnou sezónní variací poměrně strmě stoupal. Od začátku onoho r. 1997 stoupl obsah CO2v naší atmosféře o více než 10%!

Série dat založených na měření je ve všech případech již dostatečně dlouhá, aby byla delší než jeden sluneční cyklus (průměrně cca 11 let), který by lineární trendy globálních teplot mohl zásadně ovlivnit.

Závěr nechť si udělá laskavý čtenář sám.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist