HK prosazuje strop poplatků na obnovitelné zdroje

Uveřejněno dne 24 července 2013 000 9:51

penizeHospodářská komora České republiky (HK ČR) oceňuje zpracování novely zákona o podporovaných zdrojích energie, která se alespoň částečně snaží eliminovat dopad dřívějšího neuváženého politického a částečně i úřednického rozhodnutí.

„Celkovou situaci kolem obnovitelných zdrojů energie vnímáme jako jednu z hlavních brzd hospodářství státu, konkurenceschopnosti našeho podnikatelského sektoru a také koupěschopnosti spotřebitelského sektoru,“ uvedl viceprezident HK ČR Pavel Bartoš, který se účastnil jednání se zástupci předkladatele dané novely. Právě z výše uvedených důvodů uplatnila HK ČR k novele zákona o podporovaných zdrojích energie celou řadu zásadních připomínek.

čtěte také: HK varuje před přílepkem: Hrozí podvodné arbitráže

HK ČR oceňuje snahu a shodu zúčastněných stran na nalezení urychleného řešení. Plně podporujeme nutnost zastropování výše příspěvku na obnovitelné zdroje energie a také omezení instalace nových zdrojů, uvedla tisková mluvčí komory Lenka Vodná.

„Podařilo se nám s ministerstvem nalézt kompromis u většiny předložených připomínek. Jediný rozpor zůstává u snížení finanční částky, která je vynakládaná na obnovitelné zdroje energie, na úroveň 419,- Kč/MWh + DPH. Zde jsme nuceni trvat na našem stanovisku, že nemůžeme akceptovat výši příspěvku vyšší, než byla v roce 2012,“ uzavřel viceprezident Bartoš.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist