Klimatické změny …

Uveřejněno dne 31 července 2013 000 9:45

klima… a extrémní výkyvy počasí si žádají zásah lidského génia. Teplotní rekordy tohoto léta přímo nutí k ráznému opatření. Jakoby se tu spikly slepě všemocná příroda s úkladnou nebo naopak tupou bezohledností a nezodpovědností lidského živočišného druhu, lačnícího po neustále gradujících ukazatelích výnosů či požitků a to nejen nad stávající poměry a na úkor příštích generací, ale dokonce nad možnosti modré planety vůbec.

Jen nepolepšitelným laikům a naprostým hlupákům se však zdá, že je v této věci každá rada drahá.

Stačí se porozhlédnout v jiných oblastech a oborech, kde jsou mnohem zapeklitější problémy zvládány s šarmem hodným homo sapiens sapiens.

Jako příklad může posloužit zavádění úsporných žárovek a alternativních zdrojů elektřiny v kombinaci s nočními sportovními zápasy, osvětlováním kdejakého šutráku a dotacemi solárních kolektorů z toho, co domácnosti novými žárovkami (ne)ušetřily …

Nebo třeba snížení míry nezaměstnanosti rozšířením okruhu posuzovaných osob …

A tak není nic jednoduššího, než v duchu obdobných opatření zavést letní teplotní škálu.

katastrofa.jpgTohle zcela spolehlivé řešení by spočívalo v prostém posunutí stupnic teploměrů o deset patnáct stupňů Celsia nahoru při příležitosti každoroční jarní úpravy času a v jejich opětovném nastavením do původní polohy na podzim.

Za cenu mizivých organizačních opatření a vcelku nepatrných nákladů (zajisté uhrazených z evropských fondů) bychom se tak vyhnuli třiceti či čtyřicetistupňovým letním vedrům a zvrátili hrozbu globálního oteplování.

Na závěr výzva kompetentním úřadům: sedmimístný honorář za revoluční myšlenku zašlete na můj účet (by13729č)!

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist