Jsem cyklista a jsem vám nadřazen

Uveřejněno dne 1 srpna 2013 000 14:30

cyklistaDoteď jsem si říkal, že kritika cyklistů na D-FENS je někdy možná trochu silná a že to přece nemůže být tak zlé. Cyklisté mě občas naštvali svou bezohledností nebo hloupým chováním na silnici. Vadilo mi, že když jim postavili cyklostezku, tak se stále pletli na hlavní silnici. A občas mě docela naštvalo, když mě cyklista v koloně na křižovatce předjel zprava. No nic hrozného.

Co jsem viděl dneska, bylo ale opravdu trochu moc i na mě a přidávám se k radikálnějším odpůrcům.

Jedu si tak ráno na Ostravu a najíždím u Čeladné na čtyřproudou silnici směrem na Frýdek Místek. Za nájezdem zašlapávám plný plyn a ručička poslušně leze ke 100km/h. Najednou registruji auta v koloně blikající výstražnými světly a skáču na brzdu.

V první myšlence si říkám, že asi postojím pár minut u nějaké nehody. Kolona nebyla dlouhá a trochu se hýbala. Po tom co se rozjely kamiony, vidím, že normální 4 proudá cesta je vedená 2-ma proudy. Všude naskládané kužely a značky držící auta ve dvou pruzích. U kraje naskládané značky 50km/h.


Po 500m jsem překvapen, že oprava silnice stále ještě nekončí. Po dalších 2km jsem docela naštvaný, protože vidím jen auta od silničářů rozvážející značky. Po cca 5km si říkám, že už si někdo asi dělá prdel. Nikde nikdo, jen auta co staví další a další kužely a značky. Kolona jedoucí 40-60km/h a do toho ranní špička.Delší jízda v jakékoliv koloně je vždy o hubu, když do ní ale ještě nekontrolovaně přijíždí auta z vedlejších silnic a občas se stane, že celá kolona prudce zastaví je to ještě horší. Každých 200m nadávám, co jsou ti silničáři za blbci, protože jim přece stačí uzavřít kousek, aby to spravili. Po cca 20 minutách vidím konečně konec, u Lidlu ve Frýdku Místku uškrcené dva pruhy expandují zpátky na 4. Po mírně rychlejším zbytku cesty na to zapomínám.

Cestu zpátky jedu před pátou hodinou. Od rána jsem už zapomněl na manévry silničářů, takže zapomínám i na jiný plán trasy.

Ve Frýdku opět dojíždím k Lidlu a vidím tam hromadu policajtů ve vestách a dopravní omezení.  Rozhlížím se a vidím ceduli s nápisem „CYKLISTICKÝ ZÁVOD… „ a nějaké kecy. V ten moment mi začala vařit krev. Cestou jsem napočítal cca 8 policejních hlídek, které hlídaly výjezdy z vedlejších silnic. A – teď si nedělám prdel – jednoho – slovy jednoho cyklistu. Možná jich tam přes den jelo 5 nebo 10, to nevím, ale za svou cestu jsem potkal jednoho.


Průběžně jsem dělal fotky, protože mi přišlo, že snad ani nemůže být možné, že kvůli cyklistickému závodu uzavřou dopravní tepnu, kterou jezdí denně několik tisíc lidí. Navíc je to část trasy, kterou jezdí hodně lidí na Slovensko!Nechápu, jak toto mohl někdo prosadit. A já to ještě platím – každého policajta vyvaleného celý den na křižovatce musím zaplatit. Platím správu silnic… protože pochybuju, že by jediný cyklista byl dobrovolník a pomohl ty značky rozvážet.

Mimo náklady na cestáře a policajty, kvůli kterým mám vysoké daně, mám ještě osobní náklady – cestou tam jsem přijel pozdě, nevypadá dobře, když se máte v práci s někým potkat, zpátky jsem jel unavený déle, což mohlo zvýšit riziko nehody na daném úseku i jinde.

Co mě ale sere nejvíc je to, že toto všechno bylo kvůli pár buzerantům v cyklooblečcích!!!

Cyklista je dneska prostě bůh, kvůli němu se poserou policajti, starostové, silničáři a třeba i pár tisíc lidí, kteří chtějí jet normálně po cestě.
O vysoké debilitě cyklistů svědčí i fotka civilního cyklisty, který místo jízdy po 2 proudé závodní dráze brzdil auta v koloně.

Zdroj


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist