Postavme se cyklistickým nadlidem, 28. 9. 2013, u Národního divadla

Uveřejněno dne 23 září 2013 000 13:38

Vážení přátelé, dámy a pánové, druhý zářijový víkend jsme navštívíli „městskou slavnost“ na uzavřeném Smetanově nábřeží. Celý průběh akce, který jsme popsali ZDE, v nás vyvolal nemalé rozčarování či spíše ironický úsměv. Daleko více nás však překvapil tón, jakým o celé akci reportovala některá média. Nabyli jsme dojmu, že si mediální prezentace celé akce zaslouží pohled z druhé strany.

Dovolujeme si Vás proto pozvat na společnou procházku po uzavřeném Smetanově nábřeží, během které můžete čerpat náměty pro vaši novinářskou práci. I když se pokusíme zdržet jednostranných komentářů, které pochopitelně taková akce vyvolává, bude si i tak čeho všímat:

– proměna chodníků na sklad haraburdí

– interakce cyklistů a tramvají s chodci, kteří nemohou na chodník

– diskuse s cykloaktivisty, ve které nelze diskutovat, pouze souhlasit

– prezentaci záměru, ze které se nic nedozvíte, kromě toho, že je záměr nutné zavést

– veřejný prostor, o němž nerozhoduje veřejnost, ale zákulisní debaty a lobbování

– výrazný dopad na jiné oblasti města a vznik kolon na Malé straně

Sejdeme se 28.9.2013 ve 13:00 u Národního divadla ZDE

Členové sdružení budou označeni visačkami. Budeme pokračovat po Smetanově nábřeží, přičemž poskytneme komentář k tomu, co uvidíme, a to včetně svérázných statistik a rozborů. Zástupci pořadatele a sdružení AutoMat budou jistě připraveni odpovědět na Vaše případné otázky a objasní, jaké výhody přinese uzavření Smetanova nábřeží většině Pražanů, jak bude zaváděno do praxe a na koho dopadnou případné vedlejší efekty.

Za OSBID o.s. se těší na viděnou Petr Jaroš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist