OSN předpovídá rekordní sklizeň zrnin

Uveřejněno dne 27 září 2013 000 11:14

Pamatujete na proroctví Paula Ehrlicha o zkáze a hrůze ze 70. let, kdy předpověděl, že vzrůst globální populace (tehdy 4 miliardy lidí) povede už 80. letech k masovému globálnímu hladomoru. Dnes o téměř 40 let později, má planeta populaci přes 7 miliard lidí a experti varují před další globální hrozbou: obezitou.

Alarmisté globálního oteplování jsou zase vedle! OSN letos očekává rekordní globální sklizeň obilovin. Photo credit: Hinrich, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Germany license.

Ehrlichovo proroctví je čistý brak.

Zde na webové stránce Achse des Guten Benny Peiser upozorňuje na krátkou zprávu v německých médiích. Referují o dobré zprávě, a to globálního významu, a tak byste si mohli myslet, že by stála za první stránku novin. V dnešních cynických, katastrofami posedlých médiích tomu tak ale není. To nejlepší, co s tím mohou udělat, je sepsat zatemňující droboučký pamflet a pohřbít jej hluboko do svých webových stránek. O tomhle veřejnost vědět nepotřebuje.

On-line německé RP píše:

„Podle odhadů Organizace pro zemědělství a výživu OSN dosáhne globální produkce obilovin rekordní výše 2,5 miliardy tun. To znamená nárůst o 7% oproti předchozímu roku. Produkce pšenice vzroste o téměř 7% do výše 700 milionů tun. Bude tudíž schopna více než vynahradit propad loňského roku.“

Ani produkce rýže nezůstává pozadu se vzestupem o 2%, píše RP.

Tak co všechny ty hrozné klimatické změny, co měly mít podle očekávání negativní dopad na úrody? Všechno jsou to praštěné hrůzostrašné historky ve stylu Ehrlicha, jako obvykle. Zemědělská produkce je nadále na celkovém vzestupu. A to se jídlo dokonce pálí v milionech aut.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist