IPCC: Oceány sežraly „více než 90% energie nahromaděné za roky 1971 až 2010“!

Uveřejněno dne 17 října 2013 000 13:26

Mezivládní panel pro klimatickou změnu IPCC vydal tiskové prohlášení souhrnné zprávy AR pro tvůrce politik. Nalézt ho můžete zde. Jsme svědky zahanbení vědy, takové, která zoufale lpí na katastrofě a své důležitosti. Souhrnná zpráva pro tvůrce politik (SPM) připomíná vystoupení amatérského kouzelníka, kde už všichni znají ty triky použité k vytvoření oné iluze. Avšak tvůrci politik se chovají, jako by to vystoupení viděli poprvé.

Tiskové prohlášení tvrdí: „Je extrémně pravděpodobné, že dominantní příčinou oteplení pozorovaného od poloviny 20. století je lidský vliv.“ Tato zpráva opomíjí uznání toho, že globální oteplování posledních 15 let vázne, a radši tvrdí, že „každé další z posledních tří desetiletí bylo na zemském povrchu následně teplejší než jakékoliv předchozí desetiletí od roku 1850“ – což statistické eskamotérství.

Souhrnné zprávě pro tvůrce politik (SPM) se úž úplně vytratil hokejkový graf. Už tam nejsou zmíněny teplotní podmínky během Malé doby ledové a Středověké teplé periody. Téměř všechny grafy v SPM jdou jen do 20. století a poskytují tudíž neúplný a zavádějící obraz vývoje historických teplot. Středověká perioda byla stejně teplá, pokud ne teplejší, než dnešní teploty. Ten koncept teplotní hokejky IPCC ztrapnil, a ta teď touží po jeho vykázání na smetiště dějin.

SPM rovněž zcela zanedbává sluneční aktivitu a její možné vazby se současným globálním ochlazením, k němuž dochází. Na Obrázku SPM.5 je graf, který prakticky nepřisuzuje slunci žádný dopad na klima, ač historická data ukazují, že existuje silná korelace mezi sluneční aktivitou a globálními teplotami.

IPCC rovněž zanedbává zmínky o tom, že globální teploty už od Třetí hodnotící zprávy v roce 2001 nestoupají. Navíc se z nové Souhrnné zprávy pro tvůrce politik vytratil graf srovnávající modelové projekce a pozorování, který se objevil v uniklé zprávě obejvivší se koncem tohoto roku.

I čísla o klimatické citlivosti k CO2 byla snížena. Teď IPCC dělá projekci oteplování pouze o 1,5°C či více během 21. století. Ve zprávě z roku 2007 bylo tohle číslo 2°C a vyšší.

Avšak tisková zpráva trvá na tom, že později v budoucnu se zrychlí nárůst hladiny moří. Ale do té doby musíme jen zůstat trpěliví. Je divné, že z grafu projekce hladiny moří na straně 35 vymazali minulost a začíná až rokem 2008.

Tohle bude zpráva, která půjde snadno rozcupovat. „Věda“ o globálním oteplování visí už na posledním vlásku.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist