Zářiový útlum – pokračuje propad sluneční aktivity

Uveřejněno dne 29 října 2013 000 14:44

Ač jsou mnohé s vědou spojené vládní agentury zavřené (NASA GISS např. není považována ‘za podstatnou’), tak některé zůstávají otevřené kvůli prohlášením jako toto: Kvůli zavření Federální vlády nejsou teď stránky NOAA.gov a většina s nimi spojených dostupné. Avšak protože informace poskytované touto webovou stránkou jsou nezbytné k ochraně životů a majetku, budou se aktualizovat a udržovat i během zavření Federální vlády.

Středisko předpovědí kosmického počasí NOAA zůstává tedy otevřené a aktualizuje svou soustavu grafů postupu slunečního cyklu. Když jsme se podívali na slunce dnes, našli jsme jen dvě malé skupinky slunečních skvrn, obě dost chabé.

 

Poslední data nejsou pro Sluneční cyklus 24 moc povzbudivá, jelikož počty SSN (indikátor skvrn) byly dost postiženy. Ve skutečnosti byly postiženy všechny sluneční metriky, i když je to blízko slunečního vrcholu, kdy by mělo být daleko více slunečních skvrn a projevů aktivního slunečního dynama.

Počty SSN za září spadly na asi 37:

 

I rádiový tok je dole:

A index Ap, indikátor magnetické aktivity slunce, se pořád plácá kolem dna. Porovnejte s vrcholy spatřenými u Slunečního cyklu 23 v roce 2004:

 

Jasně jsme prošli slunečním maximem, jelikož graf magnetického pole ukazuje, že magnetické pole se obrátilo (znaménko u slunečního maxima) to ukazuje:

Pole na slunečních pólech – Mt. Wilson a Wilcox Combined – od r. 1966 do současnosti

 

Vypadá to, že i když se sluneční magnetické pole přepnulo, tak se předpovědi s tím spojené klimatické zkázy nenaplnily.

Z 10.7.13

Sluneční magnetické pole se chystá přepnout a mohlo by to ovlivnit zemské klima

Sluneční magnetické pole se brzy otočí o 180 stupňů, což by mohlo vést ke změnám klimatu, bouřím a dokonce to rozvrátit satelity, varují vědci. Sluneční magnetické pole mění polaritu jednou za přibližně 11 let. Děje se to ve vrcholu každého slunečního cyklu, jelikož se reorganizuje vnitřní magnetické dynamo Slunce.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist