Další rána z Bruselu. Evropská unie chce zakázat zahrádkaření

Uveřejněno dne 12 listopadu 2013 000 10:08

Evropská komise pracuje na návrhu zákona, který zakáže šíření osiva mezi drobnými zemědělci i běžnými občany. Zahrádkáře a drobné zemědělce staví do role velkých pěstitelů, kteří by museli mít registrované každé semínko, které vsadí do země. Pravým smyslem je omezit potravinovou suverenitu jednotlivých států, regionů a skupin i svobodnou volbu spotřebitelů potravin, kteří se tak stanou závislými na velkých osivářských firmách. A vedle útoku na zbytky svobod jde samozřejmě také o obrovský byznys pro „vyvolené“.

Likvidace drobných pěstitelů

Pokud bude tento návrh přijat, dojde k dosud nevídaným striktním omezením uvádění osiv a „rozmnožovacího materiálu“ do oběhu, a to jednotně v rámci celé EU. Takovéto záměry samozřejmě vyhovují zemědělskému velkoprůmyslu, neboť významně snižují možnosti zemědělců uchovávat tzv. farmářská osiva. To se týká také zahrádkářů, drobných pěstitelů a organizací, včetně těch, které se věnují záchraně a uchování starých odrůd.

Velká administrativní zátěž – způsobená požadavkem registrace každého osiva – by prakticky znemožnila drobným zemědělcům pěstovat na svých polích zeleninu, obilí a další plodiny z osiva z předchozí sklizně nebo od sousedního zemědělce a činila by z ní bezmála kriminální čin. Totéž by platilo i pro zahrádkáře či nově oblíbené komunitní zahrady. Ti by pak mohli pěstovat pouze z registrovaných semen pocházejících od velkých osivářských firem. V praxi by to znamenalo, že ani sousedé by si nesměli vyměnit přebytky svých sazenic rajčat, nebo použít na zahrádce jako sadbu své brambory z loňska.

Kriminalizace zahrádkaření

Podle zveřejněného návrhu nařízení musejí všechny odrůdy splňovat požadavky pro průmyslově šlechtěné, uniformní odrůdy. To odporuje například požadavkům na odrůdy pro ekologické zemědělství. Odrůdy pro ekologické zemědělství musí být plastické, šířeji založené a tím dobře přizpůsobivé pro nejrůznější polní podmínky.

Pokud tato další šílenost projde, omezí druhovou i odrůdovou rozmanitost kulturních rostlin, stejně jako naše společné kulturní dědictví v podobě starých a krajových odrůd, a prakticky znemožní udržitelné potravinové systémy a ekologické zemědělství. Toto nařízení ale nejen postaví mimo zákon většinu farmářů, drobných zemědělců i zahrádkářů, ale současně také spotřebitelům, zásadním způsobem omezí možnost svobodného výběru potravin.

Je cílem neplodnost Evropanů?

Vše nasvědčuje tomu, že nejde jen o oddělené šílené rozhodnutí Evropské komise, ale z největší pravděpodobností o další krok elit Nového světového řádu, na likvidaci posledních zbytků naší svobody tentokrát v oblasti nejzásadnější: V potravinové suverenitě a možnostech sebezásobení jak u jednotlivců tak u národních států. Někteří se domnívají, že jde o dlouhodobé plány nadnárodních organizací jako je Bilderberg, které chtějí ještě více omezit původní evropskou populaci a nahradit ji postupně emigrací z třetího světa. Některé potraviny z geneticky modifikovaného osiva, které mají nahradit přirozené osivo, způsobují totiž mimo jiné i neplodnost.

pp

Čtěte ZDE: Jde o život: Absurdní nařízení EU nejsou „jen“ korupčními miliardovými obchody. Dokument o takzvaných úsporných žárovkách, z  kterého mrazí

Obama i EU postupují společně

Nejde o sci-fi, ale blízkou realitu. Ve Spojených státech toto nařízení Obamova administrativa již prosazuje do praxe. I zde se farmáři bouří, neboť se to týká především malých pěstitelů. Díky tomuto klacku mohou kriminalizovat prakticky kohokoliv, kdo cokoliv pěstuje třeba pouze pro vlastní potřebu. Milióny lidí se tak „díky“ Obamovi a nařízením EU, mohou stát přes noc kriminálníky a nepohodlné osoby tak bude možné selektivně postihovat za neoprávněné pěstování zemědělských plodin.

Petice proti ohrožení rozmanitosti osiv

V Evropě již vznikla proti tomuto obludnému nařízení petice, která má za cíl odvrátit tuto hrozbu, v níž rozhodně nejde jen o semena plodin. Petici je třeba podepsat do konce října, aby mohla být Evropské komisi předložena před definitivním schválením tohoto nařízení. Nejde o nic menšího než o „obyčejnou“ svobodu pěstovat si vlastní jídlo z vlastních semínek. Něco tak šíleného nenapadlo ani komunisty.

Petice ZDE: Petice rozmanitost osiv v ohrožení

Polovinu světového trhu s osivy ovládají  tři koncerny

Je jasné, že právě rozmanitost odrůd plodin je dědictvím a velkým bohatstvím, každé země. Místní druhy nejlépe odpovídají místním podmínkám a jsou pro spotřebitele nejzdravější. Odhaduje se, že v zemích EU zmizelo za poslední století 90% odrůd kulturních plodin. Naproti tomu uniformní odrůdy budou v nepříznivých místních podmínkách vyžadovat zvýšené dávky hnojiv, pesticidů … To hlavní, o co však jde, je omezení potravinové suverenity jednotlivých států i jednotlivců. Jde o další krok do totality, o níž se nám zatím ani nesnilo. O kontrolu nad potravinami jako stěžejního bodu kontroly obyvatelstva ve prospěch velkých nadnárodních osivářských firem. Více než polovinu světového trhu s osivy dnes ovládají pouhé 3 koncerny!

Svět podle společnosti Monsanto

Jedním z těchto nechvalně proslulých koncernů je firma MONSANTO produkující geneticky modifikované plodiny a světoznámý prý „neškodný“ herbicid ROUNDUP, který zničí všechno kromě jejích GM plodin, jež jsou vůči němu imunní. Právě ve prospěch těchto nadnárodních korporací jsou přijímána šílená rozhodnutí jako to o regulaci osiv. O tom jaký svět nám tyto struktury připravují, se můžeme více dozvědět z filmového dokumentu: Svět podle společnosti Monsanto.

Vše souvisí se vším a potraviny jsou jednou z nejmocnějších zbraní v arzenálu elit NWO. Dáme jim bez odporu i toto?

Zdroj

Reakce
  1. 10 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist