Konference OSN se zvrhla na klimatický cirkus

Uveřejněno dne 29 listopadu 2013 000 12:41

Spiegel popisuje COP19 – „Konference OSN se zvrhla na klimatický cirkus,“ NGO zuří a bojkotují, o každou jednotlivou otázečku je hádka.

Spiegel dnes popisuje klimatickou konferenci OSN COP19, která upadlo do pekelného chaosu. Nevládní organizace (NGO) zuří, že vlády už vědu IPCC neberou vážně, a teď už v hněvu konferenci bojkotují.

Situace je tak hrozná, že skupiny ekologistických aktivistů toho mají dost a odkráčely. Podle Spiegelu Oxfam, Greenpeace, WWF, Nabu, BUND, Přátelé Země a další už konferenci bojkotují.

Předseda německé ekologistické organizace BUND Hubert Weiger řekl: „Vlády průmyslových zemí, a také německá vláda, nakonec svolily, že se budou téměř výhradně řídit zájmy velkých společností fosilních energií.“

Zajímalo by mě, jestli ti aktivisté, co o tom zjevně nemají ani ponětí, se někdy chvilku zamysleli nad tím, odkud ty vlády berou většinu svých daňových výnosů, natož pak ten výkon a energii, kterou oni, ale i my všichni potřebujeme, abychom přežili. Možná, že je to ten, brrr, ten průmysl?

Jedna věc by jim už mohla začít být jasná: Na ty země projekce budoucnosti s předpověďmi zkázy vydávané zjevně čím dál zoufalejšími klimatickými vědátory nedělají už vůbec žádný dojem. Země je už neberou vůbec vážně. Ten podfuk skončil. COP 19 se v důsledku toho formuje do debaklu grandiózních rozměrů.

„Klimatický cirkus“

Podle Spiegelu se hodně toho hněvu zaměřuje proti hostitelské zemi Polsku. Denise Loga z WWF říká, že konference OSN „se zvrhla na klimatický cirkus.“

Skupiny ekologistických aktivistů jsou rovněž nahněvané, že bohaté průmyslové země odmítají sypat miliardy na „klimatickou ochranu“ chudým zemím, a že průmyslová Čína předstírá, že je rozvojovou zemí, co potřebuje být na dávkách. Spiegel píše, že i Austrálie a Japonsko jsou cíli vzteku aktivistů.

Spiegel píše, že aktivisté rovněž pění kvůli vynořujícím se zemím jako Čína, Indie a Brazílie, které „za několik let překonají v uvolněném CO2 za celou historii západní průmyslové země.“ Sakra, to je prostě hrůza, že se ty vynořující se země nakonec po desítkách let vyhrabávají z tíživé bídy.

„Ani jediná otázečka, o kterou by nebyla hádka“

Podle německé delegace neexistuje jediná otázka, o kterou není spor, a je tomu tak už od Dne číslo 1. Byla tam spousta deklarací, které nejsou ničím jiným než „opakováním těch starých deklarací.“

Více se lze dočíst naCRAIG RUCKER REPORTS AT CFACT

Pro Reformy.cz přeložil Miroslav Pavlíček

Zdroj: http://notrickszone.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist