Souložili někdy sociálně ekologičtí Nesehnutí jen tak, pro radost?

Uveřejněno dne 5 prosince 2013 000 13:24

Existují mezi námi i tací, jako jsou ti z hnutí Nesehnutí. V podtextu názvu mají „svoboda“, „odpovědnost“ a „angažovanost“. Kéž by při tom svém boji za genderovou rovnost věděli, co ta slova znamenají.

Nesehnutí je zkratka pro NEzávisle Sociálně Ekologické HNUTÍ. Už začátek názvu této party je mimo mísu. Míru jejich NEzávislosti lze nejlépe vystihnout seznamem dárců: Nadace Open Society Fund, Ministerstvo zahraničí České republiky, Visegrad Fund, Asociace ekologických organizací, Generální ředitelství pro vzdělávání a kulturu a jeho socialistický předvoj v podobě Mládeže v akci, Evropský sociální fond, nebo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Člověk by řekl, že nezávislost je postavena na činech za svoje, nikoli za cizí. Také význam pojmu „svoboda“ v podtextu názvu je v jejich případě výsměchem do ksichtu každému se zdravým rozumem. Ta svoboda v jejich podání je totiž založena na téměř militantním prosazování jejich vlastního vidění světa, v důsledku čehož pak některé jimi preferované skupiny obyvatel těží za peníze jiných skupin ve svůj prospěch. O odpovědnosti nemůže být řeč. Tu osobní v sobě nemají a vyžadují sdílenou. Tu vaší, ale za jejich nápady. Zbývá už jen ta angažovanost. A ta sedí. Snad jen s dovětkem, že iniciativní blb je horší, než třídní nepřítel.

Nejnovějším počinem tohoto obskurního spolku je pátý ročník soutěže o nejsexističtější reklamu s názvem Sexistické prasátečko. Ta parta se prostě rozhodla, že nechá občany, aby napráskali takovou reklamu, která podle nich podporuje prý neblahé genderové stereotypy, které prý v konečném důsledku posilují diskriminaci a upevňují přesvědčení o „náležitých“ či „přirozených“ rolích mužů a žen. A také nechá jiné morálky dbalé občany, kteří sdílí tu jejich „svobodu“, „odpovědnost“ a „angažovanost“, aby si pěkně zahlasovali. Přemýšlím nad tím, jaké šlechetné úmysly vedly ty bonzáky k tomu, aby se zapojili. Asi chtěli zase bojovat proti nějaké té diskriminaci. Dost možná však měli jen problém s vlastním vzhledem či s důsledky sexuální abstinence. Ne každý z nás má na to, aby mohl své sociálně ekologické křivky vystavovat. Ani já ne, klid.

Ať už je vedlo pod taktovkou genderových odborníků z fakult humanitních věd (no do řiti, je nechutný, co si to z veřejných peněz vychováváme na vysokých školách) k účasti na tom pospolitém bonzáctví cokoli, rád bych jim poděkoval. Dokázali totiž umístit na jeden jediný portál přehled reklam, které mi rozveselily den svým vtipem, a umožnili mi tím na chvíli zapomenout na dění ve sněmovně a při jednání o vládě. Pokud se rádi pobavíte, víte, co je to svoboda, sex, nadsázka a vtip, a stále ještě, přes všechnu tu masáž sociálních inženýrů, uchováváte v paměti ty skvěle funkční rozdíly mezi ženou a mužem, které naštěstí nejsou jen reprodukčními orgány, mrkněte se sem.

A Nesehnutí? Nesehnutí pod dotacemi? Jako sorry, ale to chce opravdu kachní žaludek, strčit si k tomu ještě slova o svobodě a odpovědnosti a jedním dechem určovat jiným a za jejich peníze, co a jak mají dělat.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist