Změny klimatu – hodně lží od IPCC

Uveřejněno dne 21 ledna 2014 000 13:27

V současnosti prožíváme teplý počátek ledna s teplotami až 15 stupňů Celsia. Podle jednoho našeho klimatologa může být tento průběh zimy za padesát let běžný. To je asi tak ověřitelné sdělení, že nás za padesát let bude v Česku žít o milion lidí méně – čemuž bych ostatně byl ochoten věřit spíše než spekulacím klimatologů.

Začetl jsem se proto do poněkud jiného „panelu“ než IPCC, který vydává neustále alarmující informace o tom, jak že to s tím růstem teplot bude, jak se zvýší hladiny oceánů apod. ,protože už tyto zprávy vydává IPCC při OSN přes dvacet let, a hlavním viníkem je podle této nátlakové skupiny kysličník uhličitý produkovaný lidskou činností (průmyslem a dopravou).  Je to čtení nazvané příznačně The Skeptic’s Case  a tvrzení mezinárodního panelu je tu podrobeno analýze.

Stručně z hlavních závěrů této analýzy.  Porovnáním „oteplovacích scénářů“ z roku 1988 s daty získanými družicovým pozorováním atmosféry je zřejmé, že k žádnému dramatickému vývoji teplot atmosféry od roku 1988 nedochází. Naměřené teploty oscilují od roku 1988 do současnosti v rozmezí +- 0,4oC a v roce 2012 byla teplota atmosféry asi o 0,1oC nižší než v roce 1988. Všechny scénáře klimatických alarmistů přitom na rok 2012 předpovídaly zvýšení teploty až o 1oC. Přitom obsah kysličníku uhličitého v atmosféře mezi roky 1988 až 2012 skutečně měřitelně stoupnul, a to i přes snahu Evropy redukovat emise CO2.  Evropa emise snížila, nicméně ostatní svět deficit Evropy nejen že vyrovnal, ale přidal nějaké to procento navíc.  Evropa svou politikou preference obnovitelných zdrojů dosáhla pouze jednoho efektu – má nejdražší elektrickou energii na světě, což negativně ohrožuje konkurenceschopnost Evropy ve vztahu ke zbytku světa. Však už také i bruselská administrativa připouští, že bude nutné radikálně změnit politiku podpory obnovitelných zdrojů v zájmu zachování konkurenceschopnosti evropského průmyslu vůči zbytku světa.

Podobně to je i s teplotou moří, která měla podle klimatických modelů od roku 2003 do současnosti stoupnout asi o 6oC, zatímco naměřená data družicemi v tomto období ukazují, že se průměrná teplota moří mezi roky 2003 až 2012 prakticky nezměnila.

Závěr je to pro IPCC panel nelichotivý. Prakticky všechny předpovědi, které vědci panelu IPCC předkládají veřejnosti, se nenaplňují. Nehledě na letošní teplý začátek ledna v Evropě není radno předpovědím o dramatických změnách globálního klimatu věřit. Teplá Evropa je více než rovnocenně eliminována mrazivou severní Amerikou, kterou zasáhly největší mrazy za posledních dvacet let a dokonce zamrzly i Niagarské vodopády. Takže globálně to bude tak fifty/fifty. Bohužel, panel IPCC při OSN nepřestává ve své „burcující roli“ a neustále vyzývá k boji proti globálnímu oteplování, které se jaksi nekoná.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist