Skupiny klimatické změny se shání po nových vůdcích, jelikož Zelené hnutí ztrácí na hybnosti

Uveřejněno dne 29 ledna 2014 000 14:20

Není jasné, kolik přesně organizací klimatické změnyinstaluje nové vedení, ale vypadá to, že postupují podle paradigmatu profesionálních sportů: Když tým prohrává více, než vítězí, nemůžeš vyhodit všechny hráče, můžeš ale vyhodit trenéra.

Ekologisté v posledním desetiletí protlačili drsné zákony, aby se instalovaly strategie klimatické změny. Avšak mnohé z těch zákonů neprošly a novým předpisům se nedaří věci rozhýbat. S tím, jak iglobální oteplování po většinu posledních dvou desetiletí už k zármutku Al Gora vázne a polární čepičky mají pořád ještě spoustu ledu, tak spousta Zelených skupin vyhazuje své ředitele.

Další, kdo půjde, je Maggie Fox, presidentka a CEO Al Gorem založeného Projektu klimatické reality, která odejde na jaře. Tato skupina se před tím nazývala Aliance k ochraně klimatu a bývala v letech 2009-10 součástí neúspěšného tlaku ekologistických hnutí za zavedení legislativy uhlíkových povolenek.

I dvě další velké US ekologistické společnosti svým vůdcům dávají kopačky. President a CEO Národní federace divokého života Larry Schweiger odchází v květnu a presidentka Rady obrany přírodních zdrojů Frances Beinecke se v roce 2014 se svou skupinou rozchází.

President Dohledu nad čistým vzduchem Frank O’Donnell tyto změny gardy obhajoval. „K tomu dochází ve všech profesích,“ řekl. „Starší generace uvolňuje místo té nové. I v tomto případě je třeba, aby nastoupila nová generace vůdců.“ Tato logika ovšem plně nevysvětluje, proč Greenpeace USA dává k ledu výkonného ředitele Phila Radforda, který je pouze starším třicátníkem, tedy jasným příslušníkem mladší generace.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist