Klimaskeptik: Schwarzenegger, Kongres a OSN

Uveřejněno dne 10 listopadu 2010 000 14:39

arnold

Republikáni zvítězili v právě proběhlých volbách do dolní komory amerického Kongresu. Klimaskepticismus se po Climategate stal mezi Republikány novou ortodoxií.

Za prvé to znamená, že klimatický zákon v USA rozhodně v příštích letech neprojde. EU zůstane v klimatismu cap-n-trade osamocena.

Za druhé se očekává, že parlament spustí vyšetřování aféry Climategate a pavědcům typu Michaela Manna bude pěkně horko. Tentokrát by snad mohlo konečně jít o SKUTEČNÉ vyšetřování. Nikoli o parodie, jaké jsme viděli doposud, kdy obžalovaný byl vyšetřován svými kamarády.

Čeká se, že šetření by vedl republikán Darrell Issa, který má stanout v čele Výboru pro dohled a vládní reformy (the House Oversight and Government Reform Committee).

Pavědci označují takové snahy o vyšetření svých švindlů jako „nový McCarthysmus“. Ovšem pronásledování vědců, vyhazování z práce, blokování článků a jiné cenzurní zásahy, to přece je věc, kterou odjakživa prováděli alarmisté. To oni dělali proti každému vědci-klimaskeptikovi hon na čarodějnice. Že se zrovna tito lidé odvažují mluvit o McCarthysmu je dost velká drzost. Pronásledovaným klimaskeptikům dodnes nebylo vyplaceno žádné odškodné.

Podle mne by Demokraté měli takové vyšetřování podpořit. Když se za peníze daňových poplatníků dělají nekvalitní odborné podklady, na které občané pak doplatí, je to špatnost – na tom se snad shodne levice i pravice.

Za třetí se čeká, že Republikáni využijí své síly, aby zmařili plány EPA (americké ministerstvo životního prostředí) svévolně regulovat skleníkové plyny a pokutovat lidi za uhlík.

Norfolk: Kvůli oteplování má být jídlo zase na příděl?

(TelegraphHerald Sun) Na ostrově Norfolk v Tichém oceánu se dobrovolníci zapojili do průkopnického projektu. Poprvé na světě lidé dostávají osobní limit na emise CO2. Cap-n-trade už nikoli pro firmy, ale pro každého občana. Jinak řečeno každý člověk dostane od vlády limit na to, co může spotřebovat. Vojenské příděly jako za války. Zase vše bude na lístky – říkají tomu „carbon cards“.

Například na nezdravé tučné jídlo spotřebujete více lístků, takže to si každý zatraceně rozmyslí. Díky tomu se sníží i obezita.

Když vám dojdou povolenky, budete buď hladem nebo si budete muset dokoupit další. Jinak řečeno, budete si muset koupit právo jíst a vláda rozhodne.

Experiment provádí Southern Cross University (Austrálie) konkrétně doktor Garry Egger.

Ostrov Norfolk původně býval britská trestanecká kolonie. Alarmisté zřejmě plánují přeměnit celou planetu v takovou trestaneckou kolonii.

Pokud se projekt osvědčí, hádám že se toho brzy chytne i Evropská unie.

Osobní limity na CO2 každého občana navrhoval i poradce německé kancléřky Merkelové, klimytolog Hans Joachim Schellnhuber (viz)

Limity na spotřebu osob jsou logický krok. Protože firmy se limitům emisí z výroby vyhýbají tím, že výrobu i s emisemi stěhují do ciziny (tzv. carbon leakage). V Číně vyrobené výrobky se pak dovezou zpět do země.

Takže milí čtenáři, užijte si svého blahobytu. Jste možná poslední generace, která smí jíst a kupovat si věci bez svolení šlechty.

Schwarzeneggerovo poslední vítězství

(sfgate) Rakouský kulturista, který se stal hollywoodskou filmovou hvězdou a posléze guvernérem Kalifornie, nejlidnatějšího státu USA, právě ve funkci končí. Dělal guvernéra dvě funkční období a potřetí kandidovat nemůže. Zvolen za Republikány se zprvu snažil o pravicovou politiku. Když viděl, že se tak daleko nedostane, otočil kabát a veze se chytře na levicovém populismu.

Jako ekonomický vládce Kalifornie nijak zvlášť neexceloval, Kalifornie se potácí v dluzích. Proto je chytré odvést pozornost jinam. K metafyzickým problémům záchrany planety. A posílit si tak svou image.

Arnold zachránce světa. „Come with me, if you want to live.“

Arnold se tedy stal jedním z nejprogresivnějších klimatických alarmistů. Je to chytrý chlap, ví odkud fouká vítr a peníze.

Právě on prosadil v Kalifornii zákon AB32 – jako první v USA zavedl boj proti uhlíku ve stylu Evropské unie. Zákon nařizuje Kalifornii snížit své emise skleníkových plynů na úroveň roku 1990. Jde tak „příkladem“ celým Spojeným státům a politikům ve Washingtonu. Nic nevadí, že se tím ještě prohloubí hospodářská recese. Taková opatření totiž nejsou zadarmo.

Nyní proběhlo v Kalifornii referendum o tzv „Návrhu 32″ (Proposal 32). Byl to návrh pozastavit platnost tohoto klimatického zákona. Návrh neprošel.

Autoři návrhu do kampaně vrazili asi deset milionů dolarů.

Jenže alarmistická lobby má daleko více peněz, to všichni víme. Ti investovali do kampaně třikrát tolik. Přes třicet milionů dolarů.

Těžko uspět s kampaní, když masmédia o Climategate mlčí. A když uhlíková lobby má o tolik více penízků.

Tak už to ale na zemi chodí.

Zbývá poslední otázka. Stane se Arnold příštím americkým presidentem?

Geoinženýring: OSN zakázala řízení počasí?

(ETC Group) v Nagoya v Japonsku proběhlo 10. zasedání signatářů Konvence OSN o biodiverzitě (UN Convention on Biological Diversity, CBD). Výsledkem bylo uvalení moratoria na jakékoli experimenty a projekty s geoinženýringem. Geoninženýring to je moderní název pro komunistické „poručíme větru dešti“. Jsou to snahy plánovitě řídit počasí.

Patří sem například snahy vyvolávat uměle srážkovou oblačnost tím, že atmosféru „zasviníme“ stříbrem či sírou. Výsledné kyselé deště sice nikoho nerozleptají, jako způsob ochrany přírody je to divné.

Patří sem i různé plány, jak umělými mraky snížit přísun slunečního záření a tak snížit globální teploty.

O žádnou tečku za geoninženýringem ale nejde, právě naopak. To jen někteří neumí číst mezi řádky.

OSN touto konvencí zakazuje jednotlivým státům, aby v této oblasti něco podnikaly. Napříště se geoinženýring má provádět a rozhodovat v OSN. Jde tedy jen o snahu OSN získat si monopol v této oblasti.

Spojme si to s nedávnými výroky ropného magnáta Rajendry Pachauriho, že v nové (páté) zprávě IPCC se chtějí nově soustředit na geoinženýring.

Zástupce ETC Group, z jejichž tiskového prohlášení čerpám, řekl: “Britská akademie věd a její partneři by měli zrušit svou Solar Radiation Management Governance Initiative a měli by se podřídit tomu, že světové vlády se kolektivně rozhodly, že budoucí plány s geoinženýringem se budou rozhodovat v OSN, kde mají slovo všechny státy světa a kde se občanská společnost může vyjádřit a dohlížet na vše.“

ETC vydala zajímavou publikaci „GEOPIRACY: A Case Against Geoingenering“ (PDF; 1,6 MB; 56 stran), kde ukazuje přehled metod geoinženýringu a některé negativní dopady nezvládnutého hraní si na boha.

ZDROJ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist