Kerry: Nejstrašnější světovou zbraní hromadného ničení je klimatická změna

Uveřejněno dne 13 března 2014 000 12:31

Ministra zahraničí John Kerry v neděli řekl Indonésanům, že globální oteplování je teď „snad nejstrašnější světovou zbraní hromadného ničení.“ „Myslíte na šíření zbraní hromadného ničení. To nás neudrží v bezpečí, pokud Spojené státy sice zabezpečí své jaderné arzenály, ale jiné země nezabrání, aby nepadly do rukou teroristů,“ řekl. Kerry studentům v high-tech kulturním centru financovaném US v Jakartské nákupní galerii.

Kerry dodal: „Sečteno a podtrženo: je to stejné jako s klimatickou změnou. Klimatickou změnu lze v současnosti považovat za další zbraň hromadného ničení, snad i tu nejstrašlivější zbraň hromadného ničení na světě.

Kerry indonéským studentům vysvětlil, že klimatická změna znamená existenční hrozbu pro samotné jejich přežití.

„Protože není žádné tajemství, že Indonésie je jednou z nejzranitelnějších zemí klimatickou změnou na světě,“ řekl Kerry, „tak není žádným přeháněním, říci, že celý ten způsob života, který milujete, je jí ohrožen.“

Kerry se pustil i do výsměchu těm vědcům a občanům, kteří zpochybňují vědeckou platnost globálního oteplování.

„Neměli bychom dovolovat, aby nepatrná menšina zmetků ve vědě a zmetkovité vědy spolu s extrémistickými ideology konkurovala vědeckým faktům,“ řekl Kerry. „Ta věda je nezpochybnitelná a ti, kdo v ni odmítají uvěřit, prostě strkají hlavu do písku. Nemáme čas, abychom si povídali s někým ze Společnosti placaté Země.

Kerryho indonéský proslov byl jen jednou zastávkou v jeho výletu tryskáčem po třech asijských zemích.

Zdroj + video

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist