Poražení alarmisté propadají paranoie

Uveřejněno dne 18 listopadu 2010 000 13:05

climaPočet nevěřících stoupá. Kdo může za porážku klimatického apokalyptismu? Může za to obrovská konspirace ufounů a kapitalistů.

Vzestup skepticismu v otázkách AGW je obrovský. Viz průzkum mínění mezi klimatology zde či průzkum veřejného mínění zde (usa) a zde (USA, VB). V květnovém článku „Climate Fears Turn to Doubts Among Britons“ se New York Times pozastavují nad masivní změnou veřejného mínění. Podle průzkumu veřejného mínění, který provedla BBC v únoru 2010, dnes jen 26% Britů věří, že za klimatické změny může člověk. V listopadu 2009 to přitom bylo 41 procent. Tak rychlý obrat názorů klimatismus nikdy nezažil.

Ben Stewart, mluvčí Greenpeace řekl: „Legitimita přešla na stranu skeptiků a to je pro nás velký problém.“

Co udělá sekta, jejíž proroctví nevyšla? Co udělá sekta, která začne ztrácet věřící? Její guru by mohl vyhlásit, že se mýlil, omluvit se a sektu rozpustit. Někdy se stává, že taková sekta spáchá hromadnou sebevraždu. Ale ne. Tak se to nedělá. Lepší je obviňovat všechny kolem ze spiknutí.

Něco jako byla „Dolchstosslegende.“

AL GORE

James Delingpole z britského deníku Telegraph o Al Gorových poraženeckých slovech napsal článek: „Der Kreig ist verloren.“

Al Gore uznal, že se letos už nepodaří protlačit klimatický zákon: „Tato bitva je nevýhra a pro letošní rok je s tím konec.“ Americkým senátem v roce 2010 klimatický zákon neprojde, uhlík nebude postaven mimo zákon.

Proč alarmisté ztratili důvěru veřejnosti? Jsou na vině lumpárny klimatologů odhalené v Climategate? Čachrářské neetické konflikty zájmů jako v případě Pachauriho? Zdražování elektřiny kvůli zeleným výmyslům? Skutečnost, že IPCC přebírala drby z novin?

Ne. Na vině jsou imperialisté, jejichž zákeřné čachry nám podrývají budování socialismu. Prý za to mohou zájmy mocných uhelných a ropných korporací, kteří vedli „cynickou koordinovanou kampaň“ díky „bezprecedentnímu financování“ a utratili „stovky milionů dolarů na lobování“.

Al také ze svého selhání viní klimaskeptiky, kteří prý „útočí na vědu a vědce“. Pokud Al označuje Jonese a Manna za vědce, tak to je tedy silná káva. To je urážka všech ostatních vědců, kteří poctivě pracují.

„Skeptici způsobili velké škody a zaseli pochybnosti,“ řekl Gore. To jsme rádi. Budu to brát jako pochvalu.

MONBIOT

Porážku uznal také alarmistický novinář působí v britském deníku The Guardian.

Guardian). James Delingpole z britského deníku Telegraph, jako dlouholetý Monbiotův názorový odpůrce, vyhlásil vítězství v článku „Prohráli jsme válku o klima, přiznal Monbiot a podepsal kapitulaci.

Monbiotův text se jmenuje „Dokud klimatické hnutí jelo, byla to zábava. Nyní je ale mrtvé.“  (Climate change enlightenment was fun while it lasted. But now it’s dead)

„Čím více se blíží, tím horší jsou vyhlídky. Nejlepší, co se dá čekat od prosincových klimatických jednání v Mexiku je, že někteří delegáti možná zůstanou vzhůru… Jediná globální úmluva omezující emise skleníkových plynů – Kjótský protokol –  v roce 2012 vyprší. A není žádná realistická šance, že bude do té doby nahrazena něčím novým… Co je horší, pokles výroby v době recese dovolil velkým znečišťovatelům udělat si zásobu emisních povolenek, které si mohou převést do dalšího období... Řada států jako je Británie vytvořila zdánlivě robustní národní plány redukce skleníkových plynů. Ale s výjimkou Malediv jsou tyto cíle nedostatečné, aby se zabránilo oteplení o více jak 2°C… Nehledě na to, že tato údajná snížení emisí nejsou SKUTEČNÁ. Jen jsme své emise/výrobu přestěhovali do jiných zemí…  Británie vykazuje jakoby snížení emisí, ale když se započtou všechny výrobky, které se do Británie dovážejí, ve skutečnosti britské emise stouply o 48%...Nad tím vším stoupá rostoucí uvědomění, že USA už tuto hru hrát nebudou… Uhlíkový zákon neprojde letos a možná vůbec nikdy. Když Kongres nedokázal protlačit ani takto děravý mírný zákon za presidentování Baraka Obamy, když Demokraté měli většinu v obou komorách, jaká je asi šance, že projde za jiných okolností?… Minulé úterý Guardian informoval, že z 48 Republikánských kandidátů do amerického Senátu, jen jeden věří v lidmi zaviněnou klimatickou změnu.“

Monbiot ovšem stále žije ve svém světě iluzí, odtržen od reality, a opájí se představami, že Dobro (uhlíková daň) bylo poraženo zákeřným spiknutím klimaskeptických ropných korporací (Zlo). Hnutí zelených je zřejmě odsouzeno žít v příštích letech ve světě konspiračních teorií a la UFO.

“Zelení jsou příliš slaboučká síla ve srovnání s průmyslovou lobby, zbabělostí vlád a přirozeným sklonem člověka nevěřit věcem, které nechce vidět.”

Pravda přemůže i peníze?

Takže masivní popíračská finanční mašinérie zvítězila? Ehm. A teď tu o rabínovi a blondýně prosím.

Ve skutečnosti hlavní zásluhu na pádu klimatismu má blogger Steve McIntyre, geolog v důchodu, se svým webem Climateaudit.org. Je to důchodce, dělá to zdarma, z vášně pro vědu. Tento prostý občan, jeden z nás, dokázal porazit gigantickou mašinérii Evropské unie, Al Gorů, klimatického panelu OSN.

Ne náhodou ho NewStatesman uvádí jako jednu z největších světových osobností roku 2010. Zasloužil by si Pullitzerovu cenu.

Který klimaskeptik má k dispozici tolik peněz jako Evropská komise, která alarmismus živí? My to děláme zadarmo a ve volném čase. Zatímco EU financuje mediální monstrkampaně a konference za naše peníze z daní.

Viz: http://kremlik.blog.idnes.cz/c/150976/Climategate-v-Bruselu-Jak-EU-financuje-globalni-alarmismus.html

A moje stránky Klimaskeptik.cz? Vsaďte se, že nedostávají žádné dotace z Evropské komise od Teda Turnera ani do Rockefellerovy nadace či od Climate Coalition jako někdo. Ani od zelené nadace Heinricha Bölla. Narozdíl od alarmistických agitačních webů (viz např. zápatí na www.zmenaklimatu.cz).

Climate Action Network Europe je organizace zastřešující evropské nevládní organizace. V letech 2003-2009 rok co rok dostává od ekologického ředitelství Evropské komise 34 – 64 procent svého ročního rozpočtu. Krom jediného roku to vždy bylo nad 50 procent. (zdroj)

Zkrátka, alarmisté prohrávají, ačkoliv jsou ve finanční převaze. Není na tom nic záhadného. Lež má krátké nohy.

Precedens: Církev se nám ve středověku pokoušela zatajit, že Země obíhá kolem Slunce a ne naopak. Celé generace v tom byla úspěšná. Viz Galileo a Giordano Bruno. Jenže nakonec … po dlouhém a dloouhéém čekání… čehož se někteří ani nedožijí… nakonec vždycky pravda vyplave na povrch.

ZDROJ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist