Miloš Zeman nezklamal, když hovořil o zelených fanaticích

Uveřejněno dne 24 května 2014 000 11:38

Prezident Miloš Zeman bude vetovat senátní návrh zákona o Národním parku Šumava, čímž potvrdil tak dřívější slova svého mluvčího. Prezidentovo vetování však bude následovat z jiných důvodů, než z jakých návrh zákona kritizují ekologická a  občanská sdružení.

V čem se však liší názor  prezidenta Zemana na senátní návrh zákona o Šumavě od názorů ekologických a zelených fanatiků, jak hlava státu většinu členů ekologických a občanských  sdružení nazývá, je území, které by se mělo chránit. Miloš Zeman se domnívá, že je v návrhu zákona moc velké a pro ekology je zase příliš malé.

O Šumavě se hovořilo při návštěvě prezidenta Zemana v Sušici, kam zavítal během třídenní návštěvy Plzeňského kraje.  Aktivisty Miloš Zeman dlouhodobě kritizuje a že je v Sušici označil jen  za „zelené fanatiky“, bylo od něho ještě velmi shovívavé. .
„Důvodem veta je neúměrné rozšíření bezzásahových zón,“ uvedl prezident. Sám se přitom dříve vyjádřil, že by bylo nejlepší národní park na Šumavě zrušit.

Nutno připomenout, že pro Miloše Zemana, stejně jako pro jeho předchůdce ve funkci Václava Kaluse, je situace na Šumavě dlouhodobým tématem. Miloš Zeman se zajímal o ni i v době, kdy byl mimo aktivní politiku a jak se nechával sám slyšet, byl jezevcem z Vysočiny. Ponechání kůrovcem napadených stromů vlastnímu vývoji tehdy označil za zločin. Stejně se pustil i do skupin lidí, kteří se snažili kácení kůrovcem napadených  dřevin zabránit přivazování se ke kmenům stromů.

„Jako prezident udělám vše pro to, aby zločiny ekologických nebo zelených fanatiků dále nepokračovaly,“ sdělil  Miloš Zeman v Sušici Šumavanům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist