Co je vám do toho? Starejte se raději o své!

Uveřejněno dne 26 června 2014 000 10:08

Ta zpráva ze včerejších Událostí v České televizi mě pořádně rozčílila. Ministerstvo životního prostředí usiluje o to, aby lidé museli mít zase povolení k tomu, aby si na vlastní zahradě mohli pokácet jiné než ovocné stromy, které mají obvod kmene větší jak 80 centimetrů. To je nehorázný útok na lidskou svobodu! Bývalé vedení resortu v čele s Tomášem Chalupou (ODS) správně toto nařízení zrušilo, protože, co je jiným po mé zahradě.

Ministr Chalupa patřil mezi nejlepší šéfy životního prostředí po roce 1989. Za jeho působení vítězil zdravý rozum a nikoliv zelená demagogie. Včera ve zprávách to dal najevo v tomhle duchu: Je každého věc, co bude mít na své zahradě. S tím nelze než souhlasit. Nikoho jiného nemusí zajímat, jestli já mám na zahradě stromy, nebo na ni pěstuji zeleninu, nechám ji celou zatravnit atd., to je svobodným rozhodnutím každého majitele.

Bohužel, současné vedení MŽP v čele s ministrem Richardem Brabcem (ANO) si zřejmě myslí, že jeho pracovníci jsou tady od toho, aby otravovali lidem život a rozhodovali o majetcích jiných. Já si spíše myslím, že státní úředníci jsou placeni z našich daní a měli by nám hlavně pomáhat a ne vymýšlet hloupé zákazy a zasahovat takto lidem do života.

Chápu, že jsou situace, kdy dochází k omezení soukormého vlastnictví, jestliže převažuje tzv. veřejný zájem. Třeba při výstavbách dálnic, železnic atd. To ale rozhodně není tento případ!

Jestliže se tento nápad nakonec přece jen ujme, měl by být okamžitě soudně zrušen jako protiústavní omezení vlastnických práv.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist