Ziegler: Stát připravuje nehorázný útok na lidskou svobodu!

Uveřejněno dne 25 června 2014 000 10:10

Byrokraté za posledních 25 let doslova zamořili českou kotlinu nepřeberným množství nařízení a vyhlášek, které znepříjemňují život podnikatelům, živnostníkům a především všem řadovým občanům.

Jak se zdá jsou opět při chuti a tentokrát se rozhodli diktovat lidem co budou mít na svých zahrádkách a pozemcích.

Zahradník: O kácení stromů nemá rozhodovat úřední razítko

Vedení Ministerstva životního prostředí totiž chce oprášit nařízení, podle kterého musí každý občan získat povolení k pokácení stromu na svém pozemku. Publicista Jan Ziegler konstatoval, že jde o brutální útok na svobodu člověka.

„Ta zpráva z Událostí v České televizi mě pořádně rozčílila. Ministerstvo životního prostředí usiluje o to, aby lidé museli mít zase povolení k tomu, aby si na vlastní zahradě mohli pokácet jiné než ovocné stromy, které mají obvod kmene větší jak 80 centimetrů. To je nehorázný útok na lidskou svobodu! Bývalé vedení resortu v čele s Tomášem Chalupou (ODS) správně toto nařízení zrušilo, protože, co je jiným po mé zahradě,“ prohlásil Ziegler.

V této souvislosti publicista označil exministra životního prostředí za nejlepšího šéfa tohoto resortu v uplynulých 25 letech.“Ministr Chalupa patřil mezi nejlepší šéfy životního prostředí po roce 1989. Za jeho působení vítězil zdravý rozum a nikoliv zelená demagogie.

Ve zprávách to dal najevo v tomhle duchu: Je každého věc, co bude mít na své zahradě. S tím nelze než souhlasit. Nikoho jiného nemusí zajímat, jestli já mám na zahradě stromy, nebo na ni pěstuji zeleninu, nechám ji celou zatravnit atd., to je svobodným rozhodnutím každého majitele,“ zdůraznil publicista.

Podle jeho slov si současné vedení Ministerstva životního prostředí v čele s ministrem Richardem Brabcem (ANO) zřejmě myslí, že jeho pracovníci jsou tady od toho, aby otravovali lidem život a rozhodovali o majetcích jiných. „Já si spíše myslím, že státní úředníci jsou placeni z našich daní a měli by nám hlavně pomáhat a ne vymýšlet hloupé zákazy a zasahovat takto lidem do života.

Chápu, že jsou situace, kdy dochází k omezení soukromého vlastnictví, jestliže převažuje tzv. veřejný zájem. Třeba při výstavbách dálnic, železnic atd. To ale rozhodně není tento případ! Jestliže se tento nápad nakonec přece jen ujme, měl by být okamžitě soudně zrušen jako protiústavní omezení vlastnických práv,“ ukončil Jan Ziegler.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist