PRAŽŠTÍ MOTORISTÉ UŽ NECHTĚJÍ BÝT DOJNOU KRÁVOU MAGISTRÁTU

Uveřejněno dne 27 června 2014 000 15:06

Strany TOP09, ODS a ČSSD chystají v těchto komunálních volbách v Praze další přitvrzování modrých zón. Pražáci si v klidu zaparkují v každé druhé vesničce, ale po příjezdu do Prahy nezaparkují. A to samé dělají Pražané sami sobě. Občan jedné části Prahy nezaparkuje v té druhé.

Druhým bonbonkem s příchutí cyankali jsou nízkoemisní zóny v centru, do nichž pod záminkou čistého vzduchu je zakázán vjezd starších neekologických vozidel do centra Prahy. Kdo by si myslel, že jde o staré Trabanty, brutálně ho zklamu. Naftový Passat z roku 2000 tam také nebude brzy smět. A u benzinových aut je otázka času, kdy se jim přiškrtí sílící kořínek. Jde hlavně o zisk z parkování, pro otrlé motoristy je připravena botička, odtah, pokuta. „Magistrátní zrůda požírá naše peníze, zrušme tyto zbytečné daně. Řešením dopravy v centru Prahy je MHD zdarma,“ říkají pražští motoristé, kteří se sdružili do strany MHDzdarma.cz a chtějí v případě vítězství ve volbách učinit Prahu průjezdnou a přitom i čistší.
Čtyřleté primitivní hlášky zvané volební program modré i nízkoemisní zóny označovaly falešnými jmény – zklidňování dopravy, přátelské město, oživit centrum, zklidnit ulice. Za těmito líbivými frázemi se vždy skrývala snaha inkasovat nemorální skryté daně od motoristů. Těm došla již trpělivost a chtějí odstranit tyto správní delikty. Rozhodli se proto sestavit kandidátní listinu z občanů, kteří nejsou členy politických stran, případně nejdou kandidovat za svou stranu „MHDzdarma.cz“, ale za lidi a motoristy především. Jejich program vystihuje všechno, co magistrátní lobbisté nechtějí.

Především požadují zrušení placených modrých zón i nízkoemisních zón. Kde budou chtít zónu zachovat ulice po ulici, necht si to odhlasují přímo obyvatelé ulice a v ulici bude umístěna dodatková tabulka, že parkování je vyhrazeno pouze obyvatelům ulice a tito dostanou zdarma parkovací kartičku. Přijede-li návštěva, zavolá na Městskou policii a oznámí registrační značku návštěvy, aby jí strážníci neobtěžovali a přibližný čas, kdy zase odjede. je to pohodlnější, než něco platit a nechat se šikanovat.

Kromě toho chtějí odstranit i další nešvary v pražské dopravě. Výstavbu dalších předražených cyklostezek, zužování dopravních tepen hl. m. Prahy a tím omezování dopravy. O elektronické šikaně spočívající v časovaných semaforech, které ve dvě ráno na liduprázdné čtyřproudové komunikaci jen tak hodí červenou, protože policistům na magistrátě se asi zdá, že ohrožujete ježky pokojně přecházející noční vozovku, nemluvě. Dále požadují zrušení měření na Jižní spojce, Magistrále a po celé Praze. „Po vzoru Kuberových Teplic nepotřebujeme radary, aby se v Praze jezdilo kultivovaně. Dopravní policii chceme místo toho vyhnat do ulic hlídat exponovaná místa. Naopak chceme ponechat kamerové systémy, abychom mohli sledovat hustotu provozu a přes komerční rádia informovat plynule motoristy, kudy se vyhnout zácpě,“ říká předseda MHDzdarma.cz Robert Vašíček a dodává: „Chceme vrátit rychlosti na Jižní spojce a Magistrále na původní hodnoty, na které byly vozovky kolaudovány. Tedy 70 km/h na celé magistrále vyjma exponovaného úseku u I. P. Pavlova, dále 100 km/h na Jižní spojce. Po zkušební době 3 měsíce vyhodnocení nehodovosti, zda se skutečně zvýšila nebo snížila.“ Otázkou je, kde jakou alternativu nabízejí a kde na ní vezmou peníze. I toto má MHDzdarma.cz promyšlené:

Skutečným řešením ke snížení emisí v centru Prahy a zklidnění dopravy je MHD zdarma.

Dopravní podnik ročně stojí 13 miliard korun, z nich je 10 miliard korun dotace magistrátu a 3 miliardy korn se vybere na jízdném.. Když zrušíme představenstvo, dozorčí rady, marketingové kampaně, Opencard a další absolutně předražené nesmysly a převedeme dopravní podnik jako organizaci přímo řízenou Magistrátem hl. m. Prahy., ušetříme právě ty tři miliardy, které se vyberou na jízdném. A zacpeme ústa všem, kteří chtějí nízkoemisní zóny. Uvidíte, kolik strejdů s Felicií nechá své auto na kraji města, protože „je mámo zadarmo to MHD přece“.

Zdroj

Reakce
  1. 10 roky ago

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist