Zapomeňte na předpovědi globálního ochlazování… Už se to děje! Globální teploty už více než desetiletí padají!

Uveřejněno dne 8 července 2014 000 11:58

Klimatičtí učenci obou stran debaty se shodují na jedné věci: zemský povrch a atmosféra (neočekávaně) zastavily oteplování; k žádnému nárůstu teplot nedochází už více než 17 let a pořád to pokračuje. Ač učenci globálního oteplovačství trvají na tom, že ta pauza je pouze dočasná, a že oteplení se určitě někdy v budoucnu vrátí (až to chybějící teplo vyjde z úkrytu), tak vědci, co jsou jiného názoru, zůstávají velice skeptičtí.

Dnes si rostoucí počet uznávaných vědců po celé planetě myslí, že země se bude kvůli silám přirozených cyklů, které se nedávno ukázaly ve hře, ochlazovat.

Ač ale mnozí tvoří předpovědi ochlazování, je tu ještě jeden fakt, který jako by všichni teď přehlíželi: datové sady vedoucích světových klimatických institucí jasně ukazují, žeplanetární ochlazování se už děje, a že k němu dochází déle než desetiletí.

Zdroj grafuwww.woodfortrees.org.

Dánský vliv slunce zkoumající vědec Henrik Svensmark nedávno vyhlásil: „Globální oteplování se zastavilo a ochlazování začíná.“ Skutečnou realitou však je, že ochlazování začalo opravdu už před 12 lety!

Existuje ještě více projevů toho, že ochlazování planety je v plném proudu, kromě teplotních čísel. Antarktida právě stanovila nový rekord v pozitivní odchylce od normálu zalednění. Globální pokryv ledem je více než rok a půl převážně nadprůměrný, což nejde moc pod nos těm užaslým učencům, kteří jen před pěti lety varovali, že teď by už Arktida mohla být v létě bez ledu. Navíc Asie, Evropa a Severní Amerika bývaly postiženy řetězy neočekávaně krutých zim.

Tak jak moc se ochladí a na jak dlouho?

Ač velký počet vědců souhlasí s ochlazováním, velice se liší v tom, jak moc a jak dlouho.

Geolog a klimatický výzkumník Sebastian Lüning z Německa právě vydal videopředpovídající globální ochlazení o 0,2°C do roku 2030, než se zase začne oteplovat. Avšak mnozí vědci to vidí jako příliš mírnou předpověď. Ruský sluneční fyzik Habibullo Abdussamotov např. do roku 2055 předpovídá další Malou dobu ledovou. I ruská Pulkovská observatoř tvrdí, že bychom „mohli stát před obdobím ochlazování, které potrvá 200-250 let.“

Dlouhý seznam expertů

Marc Morano má na své webové stránce Climate Depot četné renomované vědce, kteří ukazují jasně, co nás čeká.

Prominentní geolog Dr. Don Eastbrook varuje, že „globální ochlazování znamená téměř jasný smeč v teplotách“ na 30 let či více. Australská astronomická společnost varuje před globálním ochlazováním, jelikož aktivita slunce se „významně snižuje.“

A důvod pro ochlazování? Vědci souhlasí, že jsou to přirozené sluneční a oceánské cykly, které jsou daleko silnější než ten vybájený efekt stopového skleníkového plynu CO2.

By P Gosselin on 30. Juni 2014 Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

TOPlist